Wat is op kadastrale kaarten te vinden?

Wat is op kadastrale kaarten te vinden?

De Kadastrale kaart toont de globale ligging van een kadastraal perceel in de omgeving. Op de kaart ziet u onder meer de kadastrale perceelgrenzen, perceelnummers en de belangrijkste bebouwing. U kunt van de Kadastrale kaart geen maten afleiden.

Waar vind ik mijn kadastrale gegevens?

U kunt met uw DigiD kosteloos al uw eigen kadastrale gegevens inzien als u zich aanmeldt op de website Mijn Overheid.nl.

Wat is Kadata?

Kadata Internet: online vastgoedinformatie aanvragen en inzien. Bij een abonnement op Kadata Internet krijgt u ook toegang tot Kadaster-on-line. U vindt meer informatie op de pagina Aanmelden Mijn Kadaster. Kadaster Archiefviewer: vanuit huis historisch onderzoek doen in de kadastrale archieven.

Wat is mijn Kadaster?

Met Mijn Kadaster kunt u snel online producten bestellen en de status van uw bestellingen bekijken. Voor sommige producten betaalt u bovendien minder.

Waar vind ik de afmetingen van mijn perceel?

Dat kan met een Kadastrale kaart van het Kadaster. Hierop ziet u de globale ligging van een kadastraal pand en een indicatie van de kadastrale grenzen. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.

Hoe ziet een kadastraal nummer eruit?

Hoe ziet een kadasternummer er uit? De kadastrale aanduiding bestaat uit verschillende onderdelen. Betreft een perceel een appartementsrecht dan komt er achter het nummer een appartements index te staan.

Waar vind ik mijn erfgrens?

Bent u het niet eens met uw buren over de grens tussen uw stukken grond? Zoek in uw eigendomsakte en het Kadaster naar informatie over de erfgrens. En controleer of deze grens veranderde door verjaring. U kunt ook samen bij de notaris een nieuwe erfgrens afspreken.

Wat wordt bedoeld met perceeloppervlakte?

Definitie: De oppervlakte van een perceel, zoals dat door het Kadaster in de Basisregistratie Kadaster (BRK) is geregistreerd.

Hoe werkt Kadaster?

Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. Ook houdt het Kadaster de coördinaatpunten in het landschap bij: het Rijksdriehoeksstelsel. Alle gegevens die we registreren zijn beschikbaar voor iedereen.

Hoe weet ik mijn erfgrens?

HOE KAN IK DE ERFGRENS BEPALEN?

  1. Als de exacte of rechtsgeldige ligging voor u belangrijk is kunt u het beste een grensreconstructie laten doen door een landmeter.
  2. Als de exacte ligging minder belangrijk is kunt u met een kadastrale kaart met maten zelfstandig of in overleg bekijken waar de grens van uw perceel ligt.

Hoe groot is mijn grondstuk?

Als je de correcte oppervlakte van een perceel wil kennen, kan je deze vinden via de datalaag ‘GRB administratief perceel’. Je vindt deze kaartlaag in de themaboom bij Kaarten en Plaatsen/Basiskaart, luchtfoto en adres/Basiskaart. Je zoomt daarbij in op het adres van het perceel.

Waar vind ik de afmetingen van een perceel?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven