Hoe regenwater recupereren?

Hoe regenwater recupereren?

Wat heb ik nodig om mijn regenwater te recupereren? Om het water dat op je dak valt te hergebruiken, moet je volgende voorzieningen treffen: een regenput plaatsen, een pomp en een filter. Een regenput kan boven- of ondergronds worden geplaatst en kan van plastic of van beton zijn.

Hoe overschakelen van regenwater naar stadswater?

Tijdelijk overschakelen op leidingwater Hoe kunt u dan veilig overschakelen op leidingwater? De put bijvullen met drinkwater. Regenwater en drinkwater mogen niet met elkaar in contact komen. Dat kan door een automatisch bijvulsysteem, een buffervat of een tuinslang te gebruiken.

Hoe groot moet een waterput zijn?

Voor nieuwbouw of herbouw van een eengezinswoning groter dan 40 m² moet de regenwaterput minimum 5000 liter groot zijn. Een grotere put is toegelaten. Voor andere constructies is een regenwaterput verplicht bij een nieuwe oppervlakte van 100 m².

Welk systeem gebruikt men in Belgie om regenwater te recupereren?

De Vlaamse milieuwetgeving voorziet op gebied van scheiding van afvalwater en regenwater, een aantal wettelijke verplichtingen. Op gebied van regenwater (of hemelwater), moet dit water rechtstreeks naar een regenwaterput voor hergebruik worden geloosd of kan via infiltratie naar de ondergrond worden afgeleid.

Waar naartoe met regenwater?

Regenwater gebruiken kan voor alle toepassingen waarvoor geen drinkwaterkwaliteit nodig is. Om het toilet door te spoelen, voor de wasmachine, in de tuin, om te poetsen,… Als je voor deze toepassingen regenwater gebruikt, verbruik je al gauw 50% minder drinkwater.

Hoe waterput bijvullen?

Bijvullen van de regenwaterput met kraanwater. Hang bijvoorbeeld een trechter 5 centimeter onder de drinkwaterkraan en laat het kraanwater daar instromen. Gebruik je een tuinslang, hang die dan niet helemaal inde put. De slang mag niet in contact komen met het regenwater.

Is regenwater proper?

Regenwater is vaak minder schoon dan veel mensen denken. Daarnaast is de oppervlakte waarop het regenwater neerkomt vaak niet schoon. Er valt niet alleen regen op, maar bijvoorbeeld ook vogelpoep. Daarom zitten er in opgevangen regenwater allerlei microbiologische verontreinigingen.

Hoe groot moet een Infiltratieput zijn?

U kunt wel de som voor infiltratiekratten aanhouden als u de grootte van uw infiltratieput wilt berekenen. Die som is als volgt: het aantal vierkante meters verhard oppervlakte x 20 liter water. Als u een oppervlakte van 20 m2 heeft, komt u uit op 20 m2 x 20 liter = 400 liter inhoud van de zinkput en de buffer.

Welke regenput kiezen?

Eengezinswoning: bij de nieuwbouw of herbouw van een eengezinswoning met een oppervlakte groter dan 40m², moet je een regenwaterput aanleggen van minstens 5000 liter. Bij nieuwbouw of herbouw van een ander gebouw (dan een eengezinswoning) is een regenwaterput verplicht bij een dakoppervlakte die groter is dan 100 m².

Welke Regenwaterpomp in put?

Hydrofoorpomp/Regenwaterpomp Geschikt voor regenwatervoorziening in huis (bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet met regenwater). Ook geschikt voor het op druk houden van de waterleiding. Deze pomp zet je op een droge plek. Geschikt voor regenwater uit put of reservoir.

Welke leidingen voor regenwater?

Kies voor leidingen van kunststof. Regenwater is zacht en zuur en tast metalen leidingen aan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven