Wat betekent waterbouwkundig?

Wat betekent waterbouwkundig?

Waterbouwkunde is, naast wegenbouwkunde, onderdeel van de civiele techniek. Deze toegepaste wetenschap richt zich op het ontwerp en beheer van waterbouwkundige werken voor algemeen nut. Ook de havens met bijhorende staketsels, dokken, aanlegsteigers en kades behoren tot de waterbouwkunde.

Wat is werken in de waterbouw?

waterbouw = alle activiteiten die met de aanleg van waterwegen, afwateringen, riolen e.d. te maken hebben.

Wat is een waterbouwkundig ingenieur?

Een Waterbouwkundig Ingenieur is iemand die waterbouwkundige constructies zoals bruggen en aquaducten ontwerpt, plant en uitvoert.

Waar staat de afkorting GWW voor?

GWW is een afkorting. Het staat voor het werkgebied grond-, weg- en waterbouw. De term wordt gebruikt in de civiele techniek. Het heeft betrekking op het plannen, ontwerpen en uitvoeren van kleinschalige projecten waar heel Nederland gebruikt van maakt, namelijk het wegennet, dijken, kanalen en bruggen.

Wat is de civiele techniek?

Civiele techniek kunnen we dus zien als toegepaste wetenschap die gericht is op het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van openbare werken die vastzitten in de grond. Voorbeelden hiervan zijn leidingen, kabels, wegen, bruggen, spoorwegen en gebouwen, maar dus ook de studie naar rivieren en kanalen.

Wat valt onder Infra?

sector die betrekking heeft op de bouw en het onderhoud van de infrastructuur; de grond-, weg- en waterbouw als werkgebied Onder infra verstaan wij alle bouwprojecten die betrekking hebben op weg-, water- en railverbindingen.

Wat is studie weg en waterbouwkunde?

De Waterbouwkundige houdt zich bezig met de waterbouwkunde. Waterbouwkunde is een onderdeel van de civiele techniek. Wegbouwkunde is een ander onderdeel hiervan. Civiele techniek is een toegepaste wetenschap die zich richt op het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die in de grond vastzitten.

Wat zijn GWW bedrijven?

GWW is de afkorting voor Grond-, Weg- en Waterbouw (tegenwoordig vaak: Grond-, Wegen- en Waterbouw), het werkgebied van de civiele techniek. De term Infra is in de commerciële wereld de gebruikelijke term voor GWW.

Wat zijn Infrawerken?

Wat is een civiel?

Civiel is een bijvoeglijk naamwoord en betekent ‘burger(lijk)’. Daarnaast wordt met civiel ook wel ‘beleefd’ bedoeld. Civiel wordt vaak gebruikt als niet-militair. Een civiele missie is dus een niet-militaire missie, waarbij bijvoorbeeld agenten trainingsprogramma’s geven.

Wat is een civiel ingenieur?

Een civiel ingenieur houdt zich bezig met het ontwerp en de uitvoer van bouwprojecten in de grond-, weg- en waterbouw.

Wat is civiele infra?

Civiele techniek bestaat enerzijds uit grondwerk-, wegen- en waterbouw (GWW) en anderzijds uit infratechniek. Grondwerk-, wegen- en waterbouw is gericht op de infrastructuur van de stad.

Weg- en Waterbouwkunde of ook wel Civiele techniek is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond.

Wat is de GWW?

Wat verdient een waterbouwkundige?

Minimum en maximum salaris voor Weg- en waterbouwkundig ingenieurs – van € 2.451,41 tot € 4.527,79 per maand – 2021.

Een civiel ingenieur houdt zich bezig met het ontwerp en de uitvoer van bouwprojecten in de grond-, weg- en waterbouw. De werkzaamheden van ingenieurs zijn of meer gericht op het voorbereidingstraject of op de uitvoeringsfase van een project.

Wat wordt bedoeld met civiele architectuur?

Civiele techniek (civiel = burgerlijk) is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond. Ontwerp en aanleg van wegen, bruggen en kanalen was aan het begin van de 19e eeuw nog een verantwoordelijkheid van de genie.

Welke opleiding heb je nodig voor wegenbouw?

Opleiding wegenbouw niveau 2 & 3 Wil jij graag wegenbouwer worden? Volg dan de algemene opleiding vakman grond-, weg- en waterbouw (GWW). Tijdens deze niveau 2 opleiding leer je veel over de wegenbouw, zoals het plaatsen van straatkolken en het aansluiten hiervan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven