Wat is verplicht om in de auto te hebben?

Wat is verplicht om in de auto te hebben?

We hebben alle benodigde items op een rij gezet:

  • Rijbewijs.
  • Kentekenbewijs/kentekencard.
  • Schadeformulier.
  • Groene kaart.
  • Gevarendriehoek.
  • Veiligheidshesje.
  • EHBO-doos.
  • APK-keuringsbewijs.

Is een sleepkabel verplicht?

In veel landen zijn winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht; doorgaans in bepaalde gebieden en onder bepaalde omstandigheden. Onder winterse omstandigheden moet je in Zweden een sneeuwschep in de auto hebben liggen. Een aantal (Oost-)Europese landen stelt de aanwezigheid van sleepkabels in auto’s verplicht.

Is een gevarendriehoek verplicht in de auto?

In Nederland hoeft u geen gevarendriehoek in de auto te hebben. Wel moet u naderende bestuurders op tijd waarschuwen als u een obstakel vormt met uw stilstaande auto. Dit kunt u doen met een gevarendriehoek of met knipperende waarschuwingslichten.

Is veiligheidshamer verplicht?

Gele hesjes, een gevarendriehoek, een veiligheidshamer, een EHBO-doos: je bent niet verplicht om ze in de auto te hebben en hopelijk heb je ze ook nooit nodig. Toch is het verstandig om die artikelen mee te nemen. Als automobilist in Nederland ben je niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben.

Wat is verplicht in je auto Frankrijk?

Het is in Frankrijk verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben. Bij pech of een ongeval ben je verplicht om de alarmlichten aan te zetten en een gevarendriehoek te plaatsen. Let wel op: bij pech op de autosnelweg mag je juist géén gevarendriehoek plaatsen.

Wat bewaar je in je auto?

Als u met een auto of ander voertuig rijdt, moet u altijd een kentekenbewijs of kentekencard bij u hebben. Beter kunt u dit bewijs niet in het dashboardkastje bewaren, omdat criminelen hier vaak op azen. Bewaar uw rijbewijs en kentekenbewijs daarom gewoon in uw portemonnee.

Is een reserve wiel verplicht?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Een reservewiel (mag ook een zogenoemde ’thuiskomer’ zijn) of een bandenplakset is in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk niet verplicht. Maar die verplichting geldt wel in sommige andere Europese landen, zoals in Spanje, Turkije, Tsjechië en Slowakije.”

Is een fluovestje wettelijk verplicht?

Fluohesje. Er moet minstens één fluohesje aanwezig zijn voor de bestuurder. Dat moet je dragen als je pech of een ongeval hebt op een autoweg of snelweg. Leg het vestje binnen handbereik, want je bent verplicht het te dragen vanaf het moment dat je de wagen verlaat.

Is lifehammer verplicht in Nederland?

Autoraam noodhamer Ook wel bekend als lifehammer. Een hamer die eigenlijk niet mag ontbreken in je auto ondanks het niet verplicht is. Met een noodhamer kan je je autoramen gemakkelijk doorslaan als je in nood je voertuig moet verlaten, bijvoorbeeld als je auto te water is.

Waarom moet je in Frankrijk een alcoholtester bij je hebben?

Met deze test kunnen bestuurders, bij twijfel over de hoeveelheid alcohol in hun bloed, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn hun voertuig te besturen. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (wat ongeveer overeenkomt met 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Is een milieusticker verplicht in Frankrijk?

Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Een actieve milieuzone mag je alleen in met een geldige milieusticker. Dat geldt ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven