Welke scholengroepen zijn er?

Welke scholengroepen zijn er?

Structuur

Scholengroep hoofdzetel regio
Maasland Genk Genk, Maasmechelen, Maaseik
Xpert Beringen Beringen, Bocholt, Hamont, Hechtel, Leopoldsburg, Lommel en Pelt (tot 2020 bekend als SGR 15 Noord-Limburg)
GO! Next Hasselt Midden-Limburg
Waasland

Waarom scholengemeenschap?

Om samenwerking tussen scholen te stimuleren, bestaan er scholengemeenschappen. Die kunnen bijdragen tot een efficiëntere aanwending van de middelen. Elke scholengemeenschap ontvangt een extra puntenenveloppe voor de organisatie.

Wat is Codi onderwijs?

Een scholengemeenschap wordt enkel opgericht binnen eenzelfde onderwijsniveau (bv. basisonderwijs). Zo kan een school die zowel basis- als secundair onderwijs aanbiedt, deel uitmaken van 2 scholengemeenschappen. De scholengemeenschap wordt geleid door een CODI, Coördinerend directeur.

Wat doet een scholengemeenschap?

Scholengemeenschap. Een scholengemeenschap is een verzameling van verschillende scholen van hetzelfde onderwijsniveau (basisonderwijs of secundair onderwijs) die samenwerken op diverse vlakken, zoals logistiek of studieaanbod.

Wat is het verschil tussen scholengroep en Scholengemeenschap?

Elke scholengroep is niveau-overschrijdend. Elke scholengemeenschap bevat enkel scholen van één niveau: of basisscholen, of secundaire scholen.

Wat is de mavo?

Mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt 4 jaar. Leerlingen kunnen kiezen voor de gemengde leerweg of de theoretische leerweg.

Wat is het verschil tussen scholengroep en scholengemeenschap?

Wat doet een coördinerend directeur?

Hiervoor ontwerpt de coördinerend directeur een strategisch beleidsplan en een meerjarenplan, voor goedkeuring door het Comité van Afgevaardigden van Schoolbesturen (CASS), en evalueert dit strategisch beleidsplan en meerjarenplan met voorstellen tot bijsturing waar nodig.

Hoeveel scholengemeenschappen zijn er in Nederland?

Nederland telt 642 scholen voor voortgezet onderwijs.

Wat is een schoolgroep?

scholengroep = In de onderwijskoepel GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, duidt men met `scholengroep` een samenwerkingsverband aan tussen basis- en secundaire scholen (en eventueel een centrum voor leerlingenbegeleiding).

Welke leerweg is mavo?

Mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en duurt 4 jaar. Leerlingen kunnen kiezen voor de gemengde leerweg of de theoretische leerweg. Bij mavo-g zijn leerlingen meer praktisch ingesteld. Hier zitten leerlingen die geen moeite hebben met leren, maar ook heel graag praktijklessen volgen.

Is het mavo of vmbo?

Het Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (vmbo) is een vierjarige beroepsgerichte opleiding. Het vmbo bestaat uit vier leerwegen/niveaus: de theoretische leerweg/mavo (tl), de gemengde leerweg (gl), de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) en de basisberoepsgerichte leerweg (bbl).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven