Hoe werkt sneeuwketting?

Hoe werkt sneeuwketting?

Werking sneeuwkettingen Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje. Sneeuwkettingen kun je kopen of huren. Ze moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen.

Waar zijn spijkerbanden toegestaan?

De wetgeving omtrent winterbanden per land

Land Winterbanden Spijkerbanden
Malta Geen specifieke regelgeving.
Moldavië Geen verplichting, maar sterk aanbevolen bij winterse omstandigheden. Toegestaan
Montenegro Verplicht van 15 oktober t/m 31 maart. Verboden
Nederland Geen verplichting Verboden

Heb je sneeuwkettingen nodig in Oostenrijk?

Verplicht bij bord – Het gebruik van sneeuwkettingen is verplicht als dat wordt aangegeven met een rond, blauw bord waarop een witte autoband met een sneeuwketting staat. Het wordt dringend aangeraden om in Oostenrijk in de winterperiode sneeuwkettingen mee te nemen in de auto.

Is winterbanden verplicht in Duitsland?

In Duitsland is het verplicht om bij winterse omstandigheden op winterbanden of all seasonbanden te rijden.

Hoe hard mag je rijden met sneeuwkettingen om?

Sneeuwkettingen zijn niet geschikt voor autosnelwegen en zijn daarom geen alternatief voor winterbanden. De snelheid die je kan rijden met sneeuwkettingen ligt immers rond de 50 km/u.

Hoe weet ik welke maat sneeuwketting ik nodig heb?

Als je op zoek bent naar een sneeuwketting die je alleen in noodgevallen nodig hebt, bijvoorbeeld incidenteel bij hevige sneeuwval, kun je het beste kiezen voor zogenoemde Noorse sneeuwsokken. Ga je echter regelmatig op wintersport, dan kun je beter voor de traditionele sneeuwketting kiezen.

Waarom spijkerbanden?

Dankzij de spikes is er sprake van meer grip op wegen met sneeuw en ijzel. Spijkerbanden zijn bij een temperatuur tussen – 8°C en 0°C efficiënter dan winterbanden zonder spikes. De spijkerbanden bieden veel grip tijdens het werken op het land. Ze worden ook gebruikt voor onder dweilmachines op de ijsbaan.

Waar kan ik sneeuwkettingen kopen?

Sneeuwkettingenstore is de specialist op het gebied van sneeuwkettingen en werkt samen met topmerken als Pewag, Thule en Weissenfels. U kunt gemakkelijk op basis van uw bandenmaat de sneeuwkettingen vinden die u nodig heeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven