Welke vlaggen hebben een wimpel?

Welke vlaggen hebben een wimpel?

Tegenwoordig is er in Nederland nog steeds de oranje wimpel, die op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis samen met de Nederlandse vlag wordt gehesen. Het is de enige wimpel in Nederland waarvan het gebruik is voorgeschreven.

Waarom hangt de wimpel?

De vlaginstructie schrijft voor dat de vlag wordt uitgehangen bij gebeurtenissen met een nationaal karakter. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de verjaardag of het overlijden van een lid van het Koninklijk Huis. Op die verjaardagen, en op Koninginnedag, wordt de vlag gehesen met oranje wimpel.

Waar koop je wimpel?

Wimpel kopen voor uw vlaggenmast Bij Vlaggenclub kunt u verschillende soorten en maten wimpels kopen voor uw vlaggenmast. U maakt uw vlaggenmast “af” met een wimpel.

Waarom hangt de wimpel uit vandaag?

Vlag én wimpel gaan op gebouwen van de Rijksoverheid uit op Koningsdag en op de verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix en de Prinses van Oranje.

Welke maat wimpel bij welke mast?

Advies alleen wimpel

Hoogte mast Lengte wimpel
7 meter 350 cm
8 meter 400 cm
9 meter 450 cm
10 meter 500 cm

Hoe lang moet de wimpel zijn?

Ons advies is de helft van de lengte van uw vlaggenmast. Dat hangt af van de grootte van uw vlag, de wimpel moet altijd langer dan de vlag zijn.

Waarom hangt de vlag uit op 17 mei?

Overheidsgebouwen zijn verplicht om de vlag op onderstaande dagen uit te hangen. Als de dagen op een zondag of christelijke feestdag vallen, geldt de datum die tussen haakjes staat: 31 januari (1 februari): verjaardag prinses Beatrix. 17 mei (18 mei): verjaardag koningin Máxima.

Waarom hangt de vlag uit op 16 augustus?

De vlag hangt uit vanwege het formeel einde van de Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar worden op 15 augustus de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht. Omdat 15 augustus dit jaar op een zondag viel wordt er een dag later, op 16 augustus, gevlagd.

Waar koop ik een oranje wimpel?

Wimpel Oranje – 175cm – Welkoop.

Waar kan ik een vlaggenstok kopen?

Je hangt hem aan een vlaggenstok, die je ook bestelt bij KARWEI. We hebben ze in verschillende lengtes. Om vlaggen aan de gevel te kunnen bevestigen, gebruik je een vlaggenstokhouder.

Waarom hangt de vlag uit 16 augustus?

Welke maat vlag bij welke stok?

Advies formaten gevelvlaggen

Formaat vlag (HxB) Lengte stok / mast
100 x 150 cm 2 meter
120 x 180 cm 2,5 meter
150 x 225 cm 5 of 6 meter
150 x 300 cm 5 of 6 meter

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven