Kan ik een betonvloer verven?

Kan ik een betonvloer verven?

Een vloer uit gewoon beton is eenvoudig te verven. Gaat het om gepolierd beton, dan zal er iets meer werk aan de winkel zijn. Een gepolierde betonvloer moet eerst gekogelstraald worden. Anders kan de verf niet goed hechten en zal deze na verloop van tijd afschilferen.

Wat kost een betonvloer verven?

Jouw betonvloer verven in uw bestaande of nieuwbouwwoning hoeft niet duur te zijn. De gemiddelde kosten van betonvloeren schilderen bijvoorbeeld in je woonkamer van je nieuwbouwwoning of garage liggen tussen de 4 en 7 euro per m2 ( vierkante meter ) afhankelijk van de kleur die u kiest.

Welke Betonverf?

Welke verf u kiest hangt af van de toepassing. Bij normaal gebruik kunt u prima volstaan met een 1-component betonverf. Wordt er veel met meubels geschoven, veel gelopen of geknoeid met water, vet of andere vloeistoffen, dan is 2-componentenverf aan te raden. Ook voor buiten is de 2-componentenverf vaak beter.

Hoe beton schilderen?

Het best kun je voor beton een verf gebruiken, die uitzet en krimpt bij temperatuurverschillen. Vraag bij de bouwmarkt naar elastomeerverf of elastomeer muurcoating. Omdat het veel dikker is dan normale verf, heb je een speciale roller of kwast nodig. Breng met een verfroller een dunne, egale laag verf aan.

Wat te doen met betonvloer?

Een nieuwe betonvloer of een met cement gerepareerde betonvloer moet 6 tot 8 weken drogen voordat je deze kunt verven. Dit kun je controleren door een stuk plastic folie (A4 formaat) op de betonnen ondergrond vast te tapen. Zit er na 24 uur condens onder, dan is de vloer nog niet droog.

Wat kost beton verf?

Opties

Merk en type Prijs per liter Toepassing
Sikkens Wapex 660 45 Binnen zwaar gebruik (woonkamer, hal, garage | auto proof, winkels etc)
Sikkens Wapex 660mat 60 Binnen zwaar gebruik (woonkamer, hal, garage | auto proof, winkels etc)
Sikkens Wapex 647mat 225 Buiten zwaar gebruik (balkon, galerij etc.)

Wat kost het storten van een betonvloer?

De gemiddelde kosten voor het laten storten van een betonvloer zitten tussen 30 euro en 120 euro per m². Dit is inclusief beton en de mensen en incl btw. Als je er isolatie onder wilt kost dat 20 euro per m² extra en wil je het beton glad laten afwerken (vlinderen), dan kost dat 25 euro extra.

Wat kost een Gevlinderde betonvloer?

De prijs van een gevlinderde betonvloer schommelt doorgaans tussen 50 en 130 euro per vierkante meter. De totale kostprijs wordt voornamelijk bepaald door de voorbereidingen die moeten gebeuren, de dikte van de vloer, de vorm van de kamer en het soort afwerking.

Heeft Action betonverf?

Betonverf op waterbasis voor het beschermen van de garagevloer of voor een industriële look in de huiskamer.

Kan betonverf over muurverf?

U wilt op uw vloer een nieuwe coating aanbrengen maar er zit nog oude betonverf of andere verf op. U kunt meestal over de oude verflaag heen verven als deze nog in een goede staat verkeert. Dit betekent dat er geen schilfertjes of bladders in de coating aanwezig mogen zijn.

Welke verf voor beton buiten?

Voor het schilderen van een betonnen buitengevel gebruik je het beste een goede kwaliteit watergedragen gevelverf op basis van acrylaatdispersie. Dit type verf is dampopen, waardoor vocht in het beton op natuurlijke manier kan verdampen.

Waarmee Betonverf aanbrengen?

Voor betonverf / betoncoating is een kortharige, harde verfroller nodig. Een kwast is geschikt voor de randen langs de plinten en de hoeken. Grote oppervlakken doet u met een roller.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven