Inhoudsopgave
Wat is hoger technisch secundair onderwijs?
Technisch secundair onderwijs of tso is in Vlaanderen de verzamelnaam van alle technische studierichtingen vanaf het derde jaar secundair onderwijs. Het tso is opgesplitst in een aantal studiegebieden die soms gedeeld worden met het aso of bso.
Wat is secundair onderwijs in Belgie?
Het secundair onderwijs bestaat uit vier graden en telt vier onderwijsvormen. Het algemeen onderwijs wordt ook wel het overgangsonderwijs genoemd en bereidt leerlingen voor op hogere studies. Het is een opleiding die zich vooral richt op theorie en algemene kennis.
Wat na secundair onderwijs bso?
Jongeren die vandaag het 6de jaar BSO afronden krijgen een getuigschrift. Pas na een extra 7de jaar halen BSO-studenten een diploma Secundair Onderwijs. Dat diploma is meteen hun toegangsticket tot de hogeschool of de universiteit. Studenten krijgen nu al na het 6de jaar BSO een volwaardig diploma Secundair Onderwijs.
Wat is hoger KSO of bso?
Het BSO is een praktijkgerichte onderwijsvorm waarin de jongere naast algemene vorming vooral een specifiek beroep aanleert. Het KSO koppelt een algemene ruime, vorming aan een actieve kunstbeoefening. Na het KSO kan de jongere een beroep uitoefenen of overstappen naar het hoger onderwijs.
Wat is hoger technisch onderwijs?
De hogere technische school (hts) is een voormalige Nederlandse onderwijsvorm voor hoger beroepsonderwijs. Dit schooltype is in 1986 uit de Wet op het voortgezet onderwijs gehaald en binnen de Wet op het hoger beroepsonderwijs (hbo) gebracht, onder de noemer hoger technisch onderwijs (hto).
Wat is hoger secundair onderwijs Belgie?
Een student wordt toegelaten tot hogere studies (hogeschool en universiteit) als hij in het bezit is van een diploma hoger secundair onderwijs. De onderwijsvormen aso, tso en kso geven rechtstreeks toegang tot het hoger onderwijs.
Wat is 2de en 3de graad secundair onderwijs?
3de graad. Na de 2de graad volgt de 3de graad: het 5de en het 6de leerjaar. Ook hier vind je de 4 onderwijsvormen terug, maar de specifieke vorming verfijnt nog: om je verder voor te bereiden op je beroepskeuze of op je studies in het hoger onderwijs. Een aantal studierichtingen start pas in de 3de graad.
Wat valt onder secundair onderwijs?
Secundair onderwijs of voortgezet onderwijs (NL) is de scholing van kinderen vanaf het zevende lesjaar, dat normaal gesproken begint op een gemiddelde leeftijd van 12 jaar. Het secundair onderwijs volgt op het primair onderwijs, dat de eerste zes jaar van de scholing vormt, als de kleuterschool niet wordt meegerekend.
Wat na het secundair onderwijs?
Eenmaal je je diploma secundair onderwijs op zak hebt, kan je kiezen om te gaan werken maar je kan ook verder studeren. Dat wil zeggen dat je naar een hogeschool of een universiteit kan gaan om een bachelor en/ of een master te behalen.
Wat na BSO kantoor?
Met je diploma van je 7de specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer op zak, kun je aan de slag als receptionist, administratief medewerker, secretariaatsmede- werker, medewerker in de boekhouding, medewerker in de verkoop, ….
Wat is beter ASO of tso?
Hoger onderwijs’Het grootste kans op werk hebben jongeren na het volgen van hoger onderwijs’, zegt Pieter Jan Ghysens van RESOC. ‘In de regio Halle-Vilvoorde is slechts 6,5 procent van de afgestudeerden met een masterdiploma na een jaar nog werkloos.
Wat is hoger niet universitair onderwijs?
NUHO is een verouderde Vlaamse onderwijsterm voor het Niet-Universitair Hoger Onderwijs. Later werd de term vervangen door HOBU, het Hoger Onderwijs Buiten de Universiteit. Maar over het algemeen biedt een hogeschool onderwijs van het (professionele) bachelor-niveau.