Hoe het komt dat er in onze zomer erg veel regen valt in India?

Hoe het komt dat er in onze zomer erg veel regen valt in India?

De zomer wordt gevolgd door een zuidwestelijke moesson, die het grootste deel van India van regen voorziet. De regen dragende wolken worden aangetrokken door de lage druk die boven de Tharwoestijn ontstaat. Het moessonseizoen begint officieel op 1 juni, wanneer de moesson de kust van Kerala bereikt.

Welke klimaten komen voor in India?

Klimaat in India verschilt per regio Het noorden van het land kent een steppeklimaat, terwijl het zuiden en de westkust een tropisch klimaat hebben. Hierdoor kent het noorden van het land sterke temperatuurverschillen gedurende het jaar.

Hoeveel neerslag valt er gemiddeld per jaar in de moesson?

Volgens Köppen moet het klimaat, zoals alle tropische klimaten, een temperatuur hebben die niet lager is dan 18 graden Celsius, en is er ten minste één maand in het jaar met een gemiddelde maandneerslag van minder dan 60 mm.

Waar valt de meeste regen in India?

Officieel is het gehucht Mawsynram in Meghalaya, India, de plek waar jaarlijks de meeste regen valt. In het gebied valt per jaar maar liefst 11.871 millimeter, ruim veertien keer zoveel als in Nederland.

Hoe lang duurt de moesson?

Het woord moesson komt uit het Arabisch en betekent `jaargetijde`. Niet zoals in Nederland een jaargetijde van ongeveer drie maanden, maar voor een periode van een half jaar. Men onderscheidt de natte en de droge moesson, dus een droog halfjaar en een nat halfjaar. Dit is afhankelijk van de windrichting.

Welk Windsysteem is er op de breedte van India?

Het windsysteem zorgt ervoor dat in januari de wind van het Indiase subcontinent afwaait richting de evenaar. Dit is een zogenaamde aflandige wind. Deze wind komt van het land vandaan en bevat daarom weinig vocht, omdat het niet wordt gevoed met verdampt regenwater vanuit de oceanen.

Welke windrichting heeft India?

Boven het westen van Azië verschijnt een krachtig lagedrukgebied. Dit lagedrukgebied neemt langzaam de heersende windrichting over. In India draait in mei en juni de wind van noordoost naar zuidwest.

Hoe lang duurt de regentijd?

De droge tijden zijn moeilijker om te overleven, vooral als de regenperiode later komt dan gewoonlijk. De regentijd is opgesplitst in twee perioden: de lange regentijd duurt van maart tot en met mei, de korte regentijd valt in november en december.

Wat is de gemiddelde temperatuur in India?

India heeft een tropisch savanneklimaat. Het is elke maand warm met zowel een nat als droog seizoen. De gemiddelde jaartemperatuur voor India is 33°C en er valt in een jaar tijd 248 mm regen. Het is er 282 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 42% en een UV-index van 7.

Waar in India valt tijdens de natte periode tijd de meeste neerslag?

Klimaat West- & Oost-India De zuidwest moesson zorgt van juni tot september voor veel regen in het westen van het land, van midden oktober tot december veroorzaakt de Noordoost moesson veel regen in het oosten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven