Wat is EPC bouw?

Wat is EPC bouw?

Na het indienen van de EPB-aangifte, krijgt u in geval van nieuwbouw of een ‘ingrijpende energetische renovatie’ een Energieprestatiecertificaat Bouw (EPC Bouw) van uw EPB-verslaggever. Dat EPC Bouw informeert of uw woning aan de EPB-eisen voldoet en vermeldt onder andere het E-peil.

Wat als je geen EPC attest hebt?

Als de woning nog steeds te koop of te huur staat en er is nog geen EPC aanwezig, dan kan de eigenaar of verhuurder een boete krijgen van 500 tot 5.000 euro.

Welk E-peil 2020?

E35 voor nieuwbouw en E70 voor IER Voor bouwvergunningsaanvragen vanaf 1 januari 2020 verstrengt het E-peil voor de nieuwbouw en de ingrijpende energetische renovatie (IER) van woongebouwen: voor nieuwbouw (of gelijkaardige werken) mag het E-peil maximaal E35 zijn, als een laatste stap richting BEN (E30) vanaf 2021.

Is EPC verplicht bij nieuwbouw?

Bij verkoop van een nieuwbouwwoning, geldt het EPC bij bouw. Er moet dan geen bijkomend EPC opgemaakt worden. In geval van verbouwingen waar ook aan de EPB-eisen voldaan moet worden, moet toch nog een EPC (voor bestaande woningen) opgemaakt worden door een energiedeskundige type A.

Wat is EPC waarde van een huis?

De energiescore die op het energieprestatiecertificaat staat vermeld is een kengetal dat aangeeft hoeveel het primaire energieverbruik bedraagt per vierkante meter vloeroppervlak (kW/m²). Hoe lager de EPC score, hoe minder energie er benodigd is om de woning te verwarmen.

Welke attesten zijn verplicht bij de verkoop van een woning?

“Als verkoper ben je wettelijk verplicht om vanaf de start van de verkoop in het bezit te zijn van zeven documenten: het bodemattest, het stedenbouwkundig uittreksel, het keuringsattest van de elektrische installatie, het energieprestatiecertificaat, het postinterventiedossier, het kadastraal plan en de gegevens rond …

Wie moet EPC betalen?

De verkoper betaalt de attesten en de makelaar De verkoper kan niet alles verstoppen onder een laag plamuur. Bodemattest van OVAM: 54 euro of 218 euro als je een deel van een perceel verkoopt. Energieprestatiecertificaat (EPC): tussen de 300 euro voor een klein appartement en 800 euro voor een grote vrijstaande woning.

Wat betekent de afkorting EPB?

Alle gebouwen in Vlaanderen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd of een melding wordt gedaan, moeten aan bepaalde energienormen voldoen. Die normen worden de EPB-eisen genoemd. EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’.

Wat is de afkorting EPC?

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van uw huis is bepalend voor het woninggebonden energieverbruik: de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water. Hoe lager de EPC hoe minder energie u verbruikt. De EPC wordt om de paar jaar strenger. Sinds 2015 is het maximum 0,4.

Welk e-peil is goed?

Het E-peil is een score die aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is….Woningen.

Nieuwbouw (of gelijkwaardig) met datum van bouwaanvraag of melding Maximaal E-peil voor wooneenheid
van 2016 tot eind 2017 E50
van 2018 tot eind 2019 E40
in 2020 E35
vanaf 2021 E30

Wat is e-peil 60?

Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger het gebouw. Voor bouwvergunningen die worden aangevraagd in Vlaanderen sinds januari 2014 moet het E-peil onder de E60 liggen en vanaf 2016 wordt het verlaagd tot E50.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven