Wat is een blokkade bij een hernia?

Wat is een blokkade bij een hernia?

De pijnklachten worden behandeld met behulp van een zenuwblokkade. Om uw pijn te behandelen komt u in aanmerking voor een zenuwblokkade. Een zenuwblokkade blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw, waardoor de pijn vermindert of geheel kan verdwijnen.

Hoe lang duurt het voordat een zenuwblokkade werkt?

Het doel van een zenuwblokkade is het uitschakelen van de gevoelszenuw van de facetgewrichten. Hierdoor wordt de pijn, die uit deze gewrichtjes voortkomt, geblokkeerd. De werking van deze behandeling is ongeveer 1-2 jaar. Het effect is na 6-8 weken te meten.

Wat is een Proefblokkade?

Als het niet duidelijk is welke zenuw de pijn veroorzaakt wordt er gestart met een proefblokkade. De zenuw wordt tijdelijk verdoofd met een kortwerkende (1-2 uur) pijnstiller. Deze behandeling wordt gedaan om te testen welke zenuw de pijn veroorzaakt.

Wat kost een zenuwblokkade?

Niet-verzekerde zorg Wanneer u voor deze behandeling in aanmerking komt zal uw pijnspecialist u vooraf informeren over de bijkomende kosten. In 2020 zijn de kosten voor een facetblokkade of SI-denervatie € 350,- (enkelzijdig) en € 450,- (dubbelzijdig). Hiervoor krijgt u een factuur van Optimal Care Pijnklinieken.

Wat is een blokkade in je rug?

Bij een blokkade vermindert de ruimte tussen de wervels en kunnen zenuwen geïrriteerd raken. Door geïrriteerde zenuwen verslechterd de communicatie tussen het centrale zenuwstelsel en het lichaam waardoor het lichaam minder optimaal gaat functioneren, klachten kunnen ontstaan en de gezondheid achteruit gaat.

Wat gebeurt er bij een zenuwblokkade?

Een zenuwblokkade is een pijnbehandeling die er voor zorgt dat de pijnprikkel die u ervaart niet meer wordt doorgegeven aan de hersenen. Een zenuwblokkade wordt uitgevoerd met behulp van stroom, verhitting, kou of een ontstekingsremmer.

Hoe gaat een zenuwblokkade in zijn werk?

Hoe lang werkt een Wortelblokkade?

Resultaat. Het effect van een wortelblokkade is vaak kort na de behandeling al te voelen. Bij anderen duurt het twee tot drie weken. Het uiteindelijke effect wordt na 6 weken beoordeeld door uw pijnspecialist.

Wat doet een zenuwblokkade?

Een zenuwblokkade is een pijnbehandeling die er voor zorgt dat de pijnprikkel die u ervaart niet meer wordt doorgegeven aan de hersenen. Met een proefblokkade achterhalen we eerst welke zenuw de pijnprikkel doorgeeft. Daarna komt u terug voor een zenuwblokkade.

Wat doet pijnpoli bij hernia?

Op de Pijnpoli ViaSana onderzoeken anesthesiologen gespecialiseerd in pijnbestrijding wat de oorzaak van de pijnklachten zijn en behandelen dit indien mogelijk. Zo is bij rug- of nekhernia een zenuw bekneld, waardoor er uitstralende pijn ontstaat.

Hoe ontstaat een zenuwblokkade?

Je krijgt een zenuwblokkade als je pijnklachten hebt bij een zenuw aan de buitenzijde van je lichaam. Deze zenuwen lopen vanuit het centraal zenuwstelsel naar de armen, benen, rug, borst en buik. Voorbeelden van pijnklachten zijn zenuwpijn of een hernia.

Hoe lang duurt een Pijnblokkade?

U krijgt op de plaats van de zenuw een injectie met een verdovingsvloeistof, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. De verdovingsvloeistof werkt al na enkele minuten en kan 2-12 uur duren.

Wat is pijn blokkade?

Hoe lang werkt een Proefblokkade?

Er wordt in overleg met de arts een belafspraak met u gepland om het resultaat te beoordelen. U geeft daarbij aan hoeveel pijnvermindering u ervaart en hoelang het effect aanhoudt. Dit kan variëren van enkele uren tot soms enkele dagen, een enkele keer langer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven