Inhoudsopgave
Kunnen regels te laat zijn?
“Het is niet helemaal normaal, maar je menstruatie kan al wel eens te laat komen”, legt Felice Gersh, gynaecoloog, uit. “Als je je regels te laat krijgt, is dat vaak een teken van je lichaam dat er iets aan de hand is met je gezondheid.
Hoe lang kunnen je maandstonden uitblijven?
De menstruatiecyclus heeft ongeveer 28 dagen, maar het kan zijn dat het soms iets langer duurt, dus dat je na een aantal dagen toch nog ongesteld wordt. Ben je wel aan de anticonceptie, maar twijfel je of je zwanger bent, doe dan een zwangerschapstest. Wijst deze uit dat je niet zwanger bent, dat kan.
Hoe lang blijft menstruatie uit na stoppen pil?
Een normale cyclus (van dag 1 van je menstruatie tot dag 1 van je volgende menstruatie) duurt tussen de 21 en 35 dagen. De eerste maanden na het stoppen met de pil kan het veel langer duren voordat je weer ongesteld wordt. Gemiddeld duurt het tussen de 6 maanden en een jaar voordat er weer een regelmatige cyclus is.
Kun je een late eisprong hebben?
Indien de cycluslengte korter dan 21 dagen (3 weken) of langer dan 35 dagen (6 weken) duurt, dan is de kans groot dat er geen eisprong of ovulatie is geweest. In dit geval spreekt men van een anovulatoire cyclus. Is dit bij jou het geval? Neem dan best al even contact op met je gynaecoloog.
Wat moet je doen als je niet ongesteld wordt in de stopweek?
Het gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen kan er in verschillende gevallen voor zorgen dat de ongesteldheid of het bloedverlies uitblijft: Anticonceptiemiddelen met slechts één hormoon. Deze middelen, zoals het anticonceptiestaafje, de hormoonspiraal en de prikpil, bevatten alleen progestageen en géén oestrogeen.
Kan door een SOA de menstruatie uitblijven?
Chlamydia leidt bij vrouwen in vele gevallen tot ontstekingen in de voortplantingsorganen, waardoor onvruchtbaarheid kan ontstaan. Zij merken een infectie aan een ongewone afscheiding, een vaginale bloeding of een onregelmatige menstruatie.
Heeft stress invloed op menstruatie?
Bij stress geeft je lichaam het hormoon cortisol af. Als je daar te veel van in je bloedbaan hebt, dan kan het de aanmaak van oestrogeen en progesteron in je lichaam verstoren. En dat heeft weer invloed op je menstruatiecyclus. Lees hier meer over hoe stress je menstruatie kan beïnvloeden.