Heeft een Amerikaan een verblijfsvergunning nodig?

Heeft een Amerikaan een verblijfsvergunning nodig?

Komt u uit een land binnen de EU? Dan mag u zonder mvv en verblijfsvergunning in Nederland komen wonen. Voor een aantal landen hebben immigranten wel een verblijfsvergunning nodig, maar geen mvv. Dat geldt voor Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten (VS), Zuid-Korea, Monaco en Vaticaanstad.

Kan een Amerikaan in Nederland werken?

Vreemdelingen van buiten de EER en van buiten Zwitserland die in Nederland willen werken, mogen in beginsel alleen in Nederland werken als daarvoor een werkvergunning is verleend aan de werkgever. Zo mag er bijvoorbeeld geen werknemer in de EU te vinden zijn die het werk kan doen.

Hoe lang mag je als Amerikaan in Nederland verblijven?

Wilt u langer dan 90 dagen in Nederland verblijven, bijvoorbeeld voor werk of studie? Of wilt u bij uw familie in Nederland gaan wonen? Dan heeft u mogelijk een visum voor lang verblijf en/of een verblijfsvergunning nodig. Een visum lang verblijf heet ook wel een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv).

Hoe lang mag een Amerikaan in Europa verblijven?

U heeft een verblijfsvergunning nodig als u langer dan 90 dagen in Nederland verblijft. En als u niet de nationaliteit heeft van een land van de Europese Unie (EU), Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland. Vaak heeft u ook een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig.

Kunnen Turken in Nederland werken?

Turken en hun gezinsleden die als kennismigrant in Nederland willen werken, hebben geen erkend referent nodig. Zij mogen de aanvraag zelf indienen. Na 3 jaar werken in loondienst voor dezelfde werkgever zijn zij vrij op de arbeidsmarkt, dan is geen werkvergunning meer nodig om in Nederland te werken.

Hoelang mag je in Nederland blijven Corona?

Behalve als u kunt laten zien dat eerder vertrek niet mogelijk was. Verlenging van uw visum door corona telt niet mee in de berekening van het totale verblijf. U mag maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland (of Schengengebied) zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven