Welke vakken heb je nodig voor apothekersassistente?

Welke vakken heb je nodig voor apothekersassistente?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert hoe je recepten van artsen voor patiënten moet lezen en verwerken tot de juiste medicijnen in de juiste hoeveelheden.

Waarom kies je voor apothekersassistent?

Als apothekersassistent ben je een belangrijk aanspreekpunt voor cliënten die in de apotheek hun medicijnen komen halen. Het is jouw werk om de cliënten juist te informeren over de medicijnen die ze (gaan) gebruiken; je geeft de hen voorlichting over het gebruik ervan en attendeert hen op eventuele bijwerkingen.

Hoe lang duurt opleiding apothekersassistent?

De opleiding Apothekersassistent is er in de BOL- en in de BBL-variant. In de BOL-opleiding krijg je 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je zit ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op.

Hoe word ik een Apothekersassistent?

Voor het beroep Apothekersassistent heb je de MBO opleiding Apothekersassistent nodig. Dit is een driejarige opleiding op niveau 4….Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

  1. Management in Farmaceutische sector.
  2. HBO Farmakunde.
  3. HBO Farmaceutisch Consulent.

Waarom wil je in een apotheek werken?

Ik vond het erg leuk om met medicijnen bezig te zijn. Ik was erg nieuwsgierig naar de werking van medicijnen en waarom mensen ze kregen. Veel apothekersassistenten vinden het beroep ook leuk vanwege de omgang met mensen.

Wat moet je doen als apothekersassistent?

De apothekersassistent verricht werkzaamheden met betrekking tot het klaarmaken,bereiden, mede bewaken, controleren en ter hand stellen van genees- en zelfzorgmiddelen. En geeft daarover voorlichting en advies op zodanig wijze dat wordt bijgedragen aan een cliëntgerichte en foutloze dienstverlening.

Waar kan je de opleiding apothekersassistente volgen?

Een opleiding tot apothekersassistent volg je meestal bij een ROC maar je kunt de opleiding ook volgen bij een particuliere opleider.

Bij de opleiding Apothekersassistent krijg je onder andere de vakken: Balietraining, Geneesmiddelenkennis, Anatomie, Fysiologie, Bereiden van geneesmiddelen, Farmaceutische patiëntenzorg, Farmaceutisch rekenen. In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak.

Hoe lang duurt opleiding Apothekersassistent?

In de BOL-opleiding Apothekersassistent krijg je 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je zit ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op.

Welk niveau is Apothekersassistent?

MBO Apothekersassistent – niveau 4.

Wat verdien je als apothekersassistente?

Als beginnend apothekersassistent in een openbare apotheek verdien je een bruto startsalaris van € 1.785,- tot € 1.925,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan je rekenen op een salaris van €2.790,- en €2.800,-. Als apothekersassistent met een variant kan je salaris oplopen tot ongeveer € 3.015,-.

Hoeveel verdient een Apothekersassistent per uur?

Een Apothekersassistent factureert ongeveer € 40 per uur ex BTW.

Welk niveau voor apotheker?

Hoe word je een Apotheker? Voor dit beroep heb je de WO opleiding Farmacie nodig. Deze opleiding bestaat uit driejarige Bachelor en een eveneens driejarige Master.

Wat verdien je als apotheker?

Salaris Apotheker Als beginnend apotheker in loondienst kan je rekenen op een bruto startsalaris van €3.625,- en €4.455,-. Dit salaris kan oplopen van €5.905,- tot €6.365,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag. Een ziekenhuisapotheker start na zijn specialisatie met een bruto maandsalaris van ten minste € 4.990,-.

Wat verdien je als Apotheekmedewerker?

Het gemiddelde salaris voor een apotheek medewerker (m/v) in Nederland is € 2.736 per maand.

Wat verdien je als Farmakundige?

Wat verdient een farmakundige? Als beginnend farmaceutisch consulent in loondienst ontvang je ongeveer minimaal € 2.335,- bruto per maand, exclusief 8 procent vakantietoeslag. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 3.490,- bruto per maand.

Hoe word je apothekersassistente?

Hoe word je apothekersassistent? De opleiding Apothekersassistent is een mbo-opleiding op niveau 4, waarbij in de meeste gevallen een deel van de opleiding in de vorm van een leer-werktraject kan worden gevolgd.

Hoeveel verdient een beginnende apothekersassistent?

Wat moet een apotheker kunnen?

Een apotheker moet alles weten over geneesmiddelen: over herkomst en samenstelling, maar ook over toedieningsvormen en bijwerkingen. In deze opleiding bestudeer je alle aspecten van geneesmiddelen vanuit 4 thema’s: je bestudeert ziektes zodat je kan begrijpen hoe geneesmiddelen deze ziektes bestrijden.

Is een apotheker een arts?

Technisch gezien zijn apothekers artsen. U moet in ieder geval een apotheek of apotheker hebben om in aanmerking te komen als praktiserend apotheker.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven