Hoe lang mag ik als gepensioneerde in het buitenland verblijven?

Hoe lang mag ik als gepensioneerde in het buitenland verblijven?

Op grond van artikel 13 Participatiewet is het personen die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt toegestaan per kalenderjaar maximaal 13 weken in het buitenland te verblijven.

Hoe lang mag je uit Nederland?

Verblijfsvergunning als buitenlandse investeerder: u mag maximaal 8 maanden per periode van 12 maanden buiten Nederland verblijven. Dit betekent dat we losse periodes ook bij elkaar optellen. U moet wel aan de voorwaarden van uw verblijfsvergunning blijven voldoen.

Hoe lang op vakantie huurwoning?

De termijn die je daadwerkelijk in de woning moet verblijven is overigens per gemeente en woningcorporatie verschillend. Het gemiddelde ligt op zes maanden per jaar.

Kun je met je AOW naar het buitenland?

Bent u van plan om met uw AOW buiten Nederland te gaan wonen, dan kan dat gevolgen hebben. Met buiten Nederland wonen bedoelen we ook wonen in het Caraïbische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. In sommige landen mogen wij u niet de hele AOW betalen en geen inkomensondersteuning AOW .

Hoe lang in het buitenland verblijven?

Met een vergunning voor onbepaalde tijd mag u niet meer dan zes maanden aaneengesloten buiten Nederland zijn. Met een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen mag u maximaal zes jaar in een ander EU-land zijn. Buiten de EU mag u maximaal twaalf maanden verblijven.

Hoe lang mag je uitgeschreven staan?

Uitschrijven MAG in principe altijd! Daar is geen minimum verblijf in het buitenland aan verbonden. Maar het uitschrijven is bij acht maanden dus wettelijk verplicht. Dit niet doen heeft gevolgen: als je gegevens in het BRP (opzettelijk) verkeerd zijn doorgegeven riskeer je een boete van 325 euro.

Hoe lang mag een Braziliaan in Nederland blijven?

In principe mag u voor een kort verblijf in Nederland maximaal drie maanden in Nederland verblijven. Als u in Nederland bent aangekomen en het is voor u noodzakelijk dat u langer dan drie maanden blijft, dan is een verlenging met maximaal drie maanden mogelijk.

Kan ik mijn uitkering meenemen naar het buitenland?

Een WW-uitkering mag u binnen de EU, EER of Zwitserland voor 3 maanden meenemen. Buiten de EU, EER of Zwitserland kunt u niet uw WW-uitkering meenemen. Op de website van Nederlandwereldwijd leest u of u uw WW-uitkering kunt meenemen naar het buitenland. Een Wajong-uitkering voor jonggehandicapten mag u niet meenemen.

Hoeveel maanden per jaar mag je in het buitenland wonen?

Hoe lang mag je bij iemand logeren?

Officieel spreek je van logeren als dit maximaal vier weken duurt. Laat je iemand langer dan vier weken logeren, dan spreek je van inwoning. Zelfs als de logé een eigen adres heeft waar men kan wonen en slapen, valt het niet meer onder logeren maar onder verblijven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven