Waarom heb ik puistjes op mijn kin?

Waarom heb ik puistjes op mijn kin?

Puistjes op de kin en kaaklijn zijn meestal te wijten aan hormonale acne. Puistjes die opspelen onder invloed van hormonen tijdens de puberteit, menstruatie, zwangerschap en de overgang.

Kunnen puistjes jeuken?

Als je een puistje ziet is er hoe dan ook sprake van een huidontsteking. Bij die ontsteking kunnen meerdere huidstructuren betrokken zijn zoals de opperhuid, de talgklieren en de haarwortelzakjes. Puistjes kunnen klachten geven van jeuk en/of pijn.

Wat zorgt voor veel puistjes?

Hoe ontstaan puistjes? Een puistje wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie tijdens bijvoorbeeld hormonale veranderingen zoals de puberteit. Als er te veel talg wordt geproduceerd, raakt een talgklier verstopt waardoor een mee-eter met een zwart of wit puntje wordt gevormd.

Wat te doen tegen puistjes op decollete?

Puistjes tussen je borsten? Dit kan de reden zijn

  1. Zweet.
  2. Handdoek.
  3. Draag ademende stoffen.
  4. Verschoon op tijd je bh.
  5. Reinig de huid net zoals je gezicht.
  6. Gebruik geen bodylotion tussen je borsten.
  7. Let op het gebruik van wasmiddel.

Wat te doen tegen puistjes door mondkapje?

‘Ten eerste is het belangrijk dat je de huid zo schoon mogelijk houdt, zodat onzuiverheden niet kunnen broeien onder je mondkapje. Dus reinig je gezicht ’s ochtends en ’s avonds met een milde wasgel. Let hierbij op de pH-waarde, oftewel de zuurgraad, van de wasgel. De huid heeft van nature een lage pH-waarde van 5,5.

Wat te doen tegen jeukende acne?

Als je last hebt van pukkeltjes is het belangrijk milde producten te gebruiken zonder irriterende ingrediënten zoals parfum. Vitamine C en niacinamide kunnen acne verminderen. Verder zou je salicylzuur kunnen gebruiken. Het verwijdert dode huidcellen en werkt ontstekingsremmend.

Wat te doen tegen jeuk puistjes?

Vermijd stress. In geval van netelroos bijvoorbeeld wordt aangeraden om zo veel mogelijk stress te vermijden, want stress kan de jeuk van je bultjes veel erger maken. Ook bij andere aandoeningen kan dit effect hebben. Vul een kom water met een scheutje azijn en dep het mengsel op je jeukende bultjes.

Wat zorgt voor acne?

Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Acne verergert door peuteren, dus laat je huid met rust. Gebruik liever geen make-up die de huid afsluit. Een gel met benzoylperoxide kan helpen.

Wat te doen tegen puistjes op benen?

Wat te doen tegen puistjes op het lichaam

  1. Reinig en exfolieer met regelmaat. Natuurlijk is reinigen en dode huidschilfers verwijderen (ofwel, exfoliëren) een belangrijk onderdeel van het vermijden van onzuiverheden.
  2. Gebruik salicylzuur.
  3. Behandel puistjes met retinol.
  4. Houd je kleding fris.

Kun je puisten krijgen van een mondkapje?

Als je er een paar uur mee rond loopt, bijvoorbeeld op je werk of in het openbaar vervoer, merk je dat je huid onder het mondkapje flink warm en geïrriteerd kan raken. Sommige mensen krijgen er zelfs (meer) puistjes van. Ook de elastieken zorgen voor een ruwe, geïrriteerde huid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven