Wat kun je met de studie Onderwijswetenschappen?

Wat kun je met de studie Onderwijswetenschappen?

Na je studie Onderwijswetenschappen kun je terechtkomen in functies als algemeen onderwijskundig onderzoeker, ontwerper of adviseur binnen onderwijskundige centra, bij school- en opleidingsorganisaties, educatieve uitgeverijen, gemeentelijke diensten, overheden en onderzoeksbureaus.

Wat is onderwijswetenschappen?

Onderwijswetenschappen is een multidisciplinaire opleiding gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. In een kennissamenleving als de onze is goed onderwijs essentieel. Het programma heeft een maatschappelijke focus.

Waar kun je Onderwijskunde studeren?

Geen enkele universiteit biedt pedagogische wetenschappen meer in deeltijd aan. Aan de Universiteit Utrecht kun je wel een deeltijdopleiding Onderwijswetenschappen (voorheen Onderwijskunde) volgen. De opleidingen komen inhoudelijk sterk overeen.

Hoe wordt je onderwijskundige?

Om onderwijskundige te worden, heb je logischerwijs een opleiding nodig op het gebied van onderwijs, zoals Onderwijskunde of Onderwijswetenschappen. Vaak wordt in vacatures om een masterdiploma op universitair niveau gevraagd.

Waarom onderwijskunde studeren?

De onderwijskunde wil een wetenschap zijn die leerprocessen helpt ondersteunen, organiseren en ontwikkelen. De studie Onderwijskunde heeft een interdisciplinair karakter en steunt op de funderende wetenschappen; psychologie, pedagogiek en sociologie (specifiek de onderwijssociologie).

Wat is de academische pabo?

Met de Academische pabo doe je een academische opleiding tot leraar basisonderwijs. Het is een wetenschappelijke en praktijkgerichte opleiding. In elke periode krijg je universitaire en pabo-vakken. Op de universiteit verdiep jij je in de theorie en leer je onderzoek doen.

Wat is het verschil tussen Onderwijskunde en Onderwijswetenschappen?

WO Onderwijskunde en Onderwijswetenschappen (bachelor) Onderwijs is nodig om je je leven lang te blijven ontwikkelen. Als onderwijskundige bestudeer je het leergedrag van kinderen en volwassenen en de factoren die daarop van invloed zijn. Denk aan opvoeding, manier van lesgeven, maatschappelijke en politieke invloeden.

Waarom Onderwijskunde studeren?

Wat verdiend een onderwijskundige?

Het gemiddelde salaris voor een onderwijskundige (m/v) in Nederland is € 3.990 per maand.

Hoeveel verdient een onderwijskundige?

Een onderwijsadviseur in Nederland verdient gemiddeld € 3.235 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.750 (laagste) tot € 3.725 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Waarom pedagogische wetenschappen studeren?

Als je Pedagogische Wetenschappen studeert dan ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van jongeren en kinderen. Je wilt meer weten over opvoeding en onderwijs. Je vindt het leuk om praktijksituaties wetenschappelijk te benaderen en je bent kritisch van geest.

Wat zijn onderwijskundige doelstellingen?

Een leerdoel geeft aan wat men met het onderwijs wil bereiken. Een leerdoel specificeert duidelijk en concreet wat men beoogt zichzelf of anderen eigen te maken op het gebied van kennis, inzichten en vaardigheden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven