Hoeveel kost een maag verkleining?

Hoeveel kost een maag verkleining?

De kosten van een maagverkleining zijn in totaal ongeveer tienduizend euro. Het gaat dan de prijs van het totale behandeltraject; van intake en screening tot en met begeleiding in de jaren na de operatie. Gelukkig worden de kosten van het behandeltraject vanuit de basisverzekering vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hoe gaat operatie maagverkleining?

Tijdens de gastric bypass operatie wordt de maag verkleind en het spijsverteringskanaal gedeeltelijk omgeleid (bypass). Hierdoor kan er minder gegeten worden. Bij een gastric bypass wordt uw maag definitief verkleind. Een deel van uw dunne darm wordt uitgeschakeld.

Hoeveel kost een maagverkleining zonder terugbetaling?

De operatie zelf kost zo’n 1300 euro, al verschilt dat van ziekenhuis tot ziekenhuis. Als je voor een eenpersoonskamer kiest, komen daar nog supplementen bij.

Hoeveel kost een maagverkleining via de slokdarm?

De ingreep kost nu zo’n 4.000 euro, tegenover 7.000-8.000 euro voor een bypassoperatie. “We hopen binnen afzienbare tijd terugbetaling te kunnen bekomen, omdat dit soort ingrepen indirect geld bespaart. Patiënten worden niet ziek door hun overgewicht en verblijven minder lang in het ziekenhuis”, besluit Heyman.

Wat kost een bypass operatie?

De totale kosten komen dan uit op circa 32.500 euro (2.500 x 13).

Hoe lang duurt het herstel na een gastric bypass?

Hoe lang moet ik vrij nemen na mijn operatie om te herstellen? Het herstel na de operatie is persoonsgebonden en van de operatiemethoden afhankelijk. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 weken, voordat u bent hersteld.

Hoeveel moet ik afvallen met een sleeve?

Dit verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met uw eet- en beweegpatroon. Als u ouder bent en gewend aan veel eten, dan gaat dit langzamer. Gemiddeld valt u 5 kilo per maand af. Eén jaar na de operatie zit u meestal op het maximale gewicht dat u kunt afvallen.

Hoe lang duurt het herstel na een bypassoperatie?

Bij de meeste mensen duurt het herstel zo’n 3-6 maanden. Allerlei factoren spelen daarbij een rol: denkt u maar aan de zwaarte van de operatie en aan de conditie die u voor uw operatie had. Bij thuiskomst zult u zich nog niet helemaal optimaal voelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven