Welke korrel schuren hout?

Welke korrel schuren hout?

Ruw hout of oude (slechte) verflagen kunt u opschuren met P80 tot P120. Om een egaler eindresultaat te behalen schuur je de grondverf met een fijnere grofte, namelijk P150 tot P220. Voor extreem mooi en strak werk zou je voor de laatste verflaag nog kunnen schuren met P320-400.

Wat voor schuurpapier moet ik gebruiken?

Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken?

Materiaal Grof schuren Fijn schuren
RVS (roestvrij staal) P120 P240
Licht schuren (geschilderd oppervlak) P180 P400
Roest verwijderen dmv schuren P 40 P120
Verf verwijderen P 40 P80

Hoe moet je schuren met een schuurmachine?

Gebruik per type schuurmachine. Oefen tijdens het schuren een lichte en constante druk uit. Schuur altijd met de nerf mee. Kies voor een langzame stand bij zachte materialen en voor een snelle stand bij harde materialen.

Welk schuurpapier voor kozijnen binnen?

Bij een intacte oude laklaag volstaat het schuren met schuurpapier korrel 240-320. Bij ongeschaafd hout is het verstandig om te schuren met schuurpapier van korrel 180. Bij geschaafd hout hoef je uiteraard niet te schuren.

Welke korrel schuren voor blanke lak hout?

Schuur het hout grof in de richting van de houtnerf met middelgrof schuurpapier (korrel 150-180). Maak het oppervlak daarna stofvrij met een kleefdoekje. Om een optimale kantendekking te krijgen rond je ook de scherpe hoeken en randen af.

Welke korrel schuren voor primer?

Auto primer schuren: Staat de auto in de primer en wil je de grondverf glad schuren voordat je de autolak gaat spuiten? Dan adviseren we korrel P320, P400 naar P500.

Welk schuurpapier heb je nodig voor deuren?

Middel schuurpapier (korrel 120) kun je gebruiken voor het goed opschuren van intacte verflagen. Hiermee schuur je het oppervlak even goed ruw, maar hoef je niet helemaal door te schuren. Grof schuurpapier (korrel 60 of 80) kun je gebruiken als het schilderwerk heel slecht is.

Welke schuurmachine voor kozijnen?

Dan is de excentrische schuurmachine het apparaat dat je zoekt. Deze machine is, dankzij de roterende schuurkop, perfect voor het geheel kaal schuren van de kozijnen. Makita, DeWalt, Bosch, Powerplus, Metabo en Black & Decker hebben allen deze schuurmachine in het assortiment.

Hoe moet je kozijnen schuren?

Voor het schuren van een goede verflaag en het schuren van de eerste laag grondverf gebruik je korrel 150 of 180. Wanneer je kozijnen echt in een hele slechte staat verkeren kun je het beste eerst de bladderende verflagen verwijderen met een verfkrabber en daarna grondig schuren met schuurpapier korrel 80-120.

Welk schuurpapier voor watergedragen verf?

Wij raden aan om ‘open’ schuurpapier te gebruiken wanneer je met watergedragen verf gaat schilderen. Er zijn tegenwoordig ook schuurmachines verkrijgbaar die minder warmte opwekken tijdens het schuren. Hierdoor wordt de oude verflaag minder plakkerig en hecht er minder schuurstof aan het schuurpapier.

Welk schuurpapier voor tuinhuis?

Schuur het hout grondig op met schuurpapier korrel 150 of 180. Zo verzeker je de hechting van je nieuw schilderwerk. Je moet de nodige aandacht aan deze klus besteden, maar ook niet te veel. Gave verflagen hoeven niet volledig weggeschuurd worden.

Hoe blanke lak aanbrengen op hout?

Je kunt het hout lakken door eerst een dunnere laag aan te brengen. Werk bij voorkeur in meerdere dunne lagen, in plaats van met één dikke laag. Het is verstandig om na iedere laag opnieuw te schuren, met een fijne korrel 320 of met een schuurspons met korrel 320.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven