Hoe lang is OV geldig na afstuderen?

Hoe lang is OV geldig na afstuderen?

De regel voor hoe lang jij je studenten-OV maximaal mag hebben is de nominale studieduur plus één jaar uitloop. Nadat je bent afgestudeerd moet je je studenten-OV weer stopzetten, ook wanneer je sneller bent afgestudeerd.

Hoe kan ik mijn OV-chipkaart stopzetten?

Stopzetten met een actieve OV-chipkaart Ga naar een ophaalautomaat bij jou in de buurt. Je kiest voor de optie ‘stopzetten producten’ bij een NS-automaat. Bij de overige automaten kies je voor ‘meer’ en dan ‘stopzetten’. Vervolgens volg je de instructies op de automaat.

Hoe zeg je Studenten OV op?

Dit doet u zo:

  1. Op station: Houd uw OV-chipkaart voor de kaartlezer, kies voor ‘Stopzetten producten’ en dan ‘Studentenreisproduct’. Sluit af met ‘Akkoord’.
  2. In winkel: Steek uw OV-chipkaart in de kaartlezer en druk op ‘Meer’. Druk op ‘Stopzetten reisproduct’ en dan op ‘Stopzetten’.

Kan ik mijn studenten OV tijdelijk stopzetten?

Je hoeft het Tijdelijk studentenreisproduct niet stop te zetten, deze verloopt automatisch na zeven dagen. (wanneer je het Tijdelijk studentenreisproduct stopzet, zet je je reguliere studentenreisproduct stop en moet je het weer opnieuw aanvragen).

Heb ik recht op een Studenten OV?

Voorwaarden. U krijgt een studentenreisproduct als u een voltijdopleiding doet aan mbo, hbo of universiteit, ook als u nog geen 18 bent. U moet jonger zijn dan 30 als uw studiefinanciering ingaat. Ook niet-Nederlanders kunnen het studentenreisproduct krijgen.

Hoeveel korting krijg je met studenten OV?

Korting. De korting geldt voor al het openbaar vervoer in Nederland. De korting is 40% voor de trein en 34% voor tram, bus, metro en waterbus. In de trein mogen 3 personen met u meereizen met korting.

Hoe haal ik mijn reisproduct op?

Je kunt je bestelde reisproduct ophalen bij een verkoopautomaat op een metrostation. Of bij één van de gele Oplaad- & ophaalautomaten, deze zijn te vinden bij tabakswinkels en supermarkten. De dichtstbijzijnde ophaalautomaat kun je hier opzoeken.

Hoe zeg je NS abonnement op?

De snelste manier om het op te zeggen, is Klantenservice bellen: 030-7515155. Het is tegen lokaal tarief en ze zijn er 24 uur per dag. Het kan tot twee weken voor de vervaldatum. Overigens kunt u het daarna per maand opzeggen.

Hoe kan ik mijn studenten OV-chipkaart activeren?

Wanneer je een OV studentenkaart krijgt omdat je bent gaan studeren, zal je deze chipkaart eerst moeten activeren. Je moet dan naar een oplaadpunt gaan (bijvoorbeeld een NS automaat of een OV-chipkaart automaat bij de supermarkt) en de instructies op het scherm volgen.

Wat is een OV boete?

Als u geen recht meer hebt op uw studentenreisproduct, bijvoorbeeld omdat u bent gestopt met uw studie, moet u het stopzetten. Gebruikt u het reisproduct toch? Dan krijgt u een ov-boete. DUO int de ov-boete voor de vervoersbedrijven.

Kan ik mijn studenten OV gebruiken?

Ben je ingeschreven aan een hogeschool of universiteit, dan gaat je recht op studiefinanciering in per 1 september. Vanaf dat moment kun je ook gebruik maken van je studentenreisproduct. Begin je al eerder, bijvoorbeeld vanwege een introductie, dan kun je helaas nog geen gebruik maken van je studentenreisproduct.

Hoe vaak kun je een tijdelijk studentenreisproduct aanvragen?

Je kunt het Tijdelijk reisproduct een beperkt aantal keer aanvragen, namelijk twee aanvragen per levensduur van een persoonlijke OV-chipkaart. Wil je zo snel mogelijk weer met het studentenreisproduct reizen, vraag dan direct een vervangende OV-chipkaart aan.

Waar kan je je studenten OV stopzetten?

Als u geen recht meer hebt op uw studentenreisproduct, moet u het stopzetten bij een ophaalautomaat….Hoe stopzetten?

  1. Ga naar de ophaalautomaat Link opent externe pagina.
  2. Zet uw studentenreisproduct stop.
  3. De dag na het stopzetten ziet u de bevestiging in Mijn DUO.

Hoe stop ik mijn OV-chipkaart?

Hoelang is Studenten OV geldig mbo?

Mbo. Doet u mbo 1 of 2? Dan krijgt u het studentenreisproduct zolang u staat ingeschreven op dit niveau. Doet u niveau 3 of 4, dan krijgt u maximaal 7 jaar reisproduct.

Hoeveel geld krijg je als je je OV stopzet?

Een vergoeding van € 98,72 krijg je bóvenop je studentenreisproduct, als het voor jou, minimaal 12 dagen per maand, niet mogelijk is om met het gratis openbaar vervoer op tijd op je studie of je stageadres te komen. Met andere woorden: als het niet te bereiken is met het openbaar vervoer.

Hoe zie ik of ik een studenten OV heb?

Ja? Als je aanvraag is goedgekeurd door DUO (en je hebt je persoonlijke OV-chipkaart gekoppeld), dan je kan in Mijn DUO zien vanaf wanneer je het studentenreisproduct kan ophalen bij een ophaalautomaat. Je kunt met het studentenreisproduct reizen vanaf de ingangsdatum.

Wat is de Uitschrijfdatum van mijn opleiding?

Ben je afgestudeerd? Dan geef je tijdens het uitschrijven de einddatum van je opleiding op. Stop je tussendoor met je studie, dan kan je stoppen op de eerste dag van de volgende maand. Regel jij bijvoorbeeld op 5 maart je uitschrijving, dan kan jij per 1 april uitgeschreven staan voor je studie.

Hoe OV-chipkaart vervangen?

Meld je OV-chipkaart online defect en vraag een vervangende kaart aan. Een vervangende kaart kost € 11 en is vijf jaar geldig. Je ontvangt de kaart binnen drie werkdagen.

Hoe zeg ik mijn studentenreisproduct op?

Kan ik mijn studentenreisproduct tijdelijk stopzetten?

Hoe duo opzeggen?

Log in op Mijn DUO. Ga naar ‘Mijn Producten’ en kies voor ‘Studiefinanciering stopzetten’. Zet uw studentenreisproduct stop. Doe dit vóór of op de 10e dag van de 1e maand waarin u er geen recht meer op hebt.

Hoe stop ik een NS abonnement?

Hoe stop je NS abonnement?

U kunt een abonnement niet zelf beëindigen in Mijn NS. Voor het opzeggen van uw abonnement moet u rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice. Dat gaat het snelst telefonisch: de klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 030-751 51 55 (lokaal tarief).

Kan je studentenreisproduct pauzeren?

U kunt alleen maanden studentenreisproduct opsparen om later te gebruiken als u uw studiefinanciering geheel stopzet, dus ook de lening. Als u uw studiefinanciering niet stopzet, dan verbruikt u nog steeds uw maanden reisrecht, zelfs als u het reisproduct niet gebruikt of hebt stopgezet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven