Hoe warm is het gemiddeld in Denemarken?

Hoe warm is het gemiddeld in Denemarken?

Temperatuur. Denemarken heeft een gemiddelde temperatuur van 7.7˚C. Statistisch gezien is februari de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 0.0˚C en augustus de warmste, met 15.7˚C.

Welk klimaat heeft Kopenhagen?

Kopenhagen heeft een zeeklimaat. Er valt op alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Kopenhagen is 11°C en er valt in een jaar tijd 295 mm regen.

Waar zijn de meeste zonuren in Denemarken?

Het Deense zonne-eiland Bornholm, gelegen in de Oostzee, heeft ook deze zomer tot dusver opnieuw de meeste zonuren van het land geboekt.

Hoe is het weer in oktober in Denemarken?

De gemiddelde temperatuur in Denemarken in oktober is 12° / 9° graden. Er zijn gemiddeld 20 dagen met regen in Denemarken in oktober. Er zijn gemiddeld 0 dagen met sneeuw in Denemarken in oktober.

Wat voor weer heeft Denemarken?

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, met aangename zomers en zachte winters. Het is er gemiddeld genomen iets kouder dan in Nederland en er ligt vaker sneeuw. Denemarken heeft een gemiddelde temperatuur van 7,5 tot 8,5°C, dat is dus iets kouder dan in Nederland.

Is het leven in Denemarken duur?

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder te zijn dan een gemiddelde vakantie in een ander land. Levensmiddelen in een gemiddelde supermarkt zijn qua prijsniveau ongeveer 5% duurder dan in Nederland. Fruit is in de winter bijvoorbeeld duurder dan in de zomer, dat is in Nederland ook zo.

Wat voor een klimaat heeft Moskou?

Moskou heeft een gematigd landklimaat met warme, zonnige zomers. De zon schijnt hier langer dan in Nederland. De gemiddelde temperatuur bedraagt in januari -11°C en in juli 20C. In de winter kunnen temperaturen van -20°C worden bereikt; in de zomer kan het kwik tot boven de 30°C stijgen.

Hoe is het klimaat in Nederland?

Het klimaat van Nederland is een gematigd zeeklimaat in het Europese deel van Nederland. Tot Nederland behoren ook drie eilanden in het Caribisch gebied. Op de eilanden Saba en Sint Eustatius heerst een tropisch savanneklimaat tot moessonklimaat, terwijl op Bonaire een steppeklimaat heerst.

Waar is het mooiste weer in Denemarken?

De warmste maand van Denemarken is juli, met een gemiddelde temperatuur van 15-16,5°C. In de zomer kunnen de nachten warm zijn door de aanwezigheid van de zee. De warmste streken zijn Bornholm, Falster, Lolland en Viborg.

Wat zijn de mooiste plekken in Denemarken?

10 x de mooiste plekken in Denemarken

  1. Bulbjerg. Bulbjerg is een kalkstenen rots van 47 meter hoog.
  2. National Park Thy. National Park Thy is het eerste nationale park van Denemarken en heeft een oppervlakte van 244 km2.
  3. Hanstholm.
  4. Mandø
  5. Frederiksborg Slot.
  6. Møns Klint.
  7. Blåvand.
  8. Himmelbjerget.

Wat voor weer is het in oktober in Italie?

Het weer in oktober in Italië is minimaal 15°C graden en maximaal 22°C graden. Het is de perfecte temperatuur om Italië te ontdekken zonder het te warm of te koud te hebben. Je kunt ongeveer de helft van de maand oktober regen verwachten in Italië.

Welk weer is het in Denemarken?

Zomers schommelt de temperatuur tussen 15 en 30°C. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. Als de wind uit het oosten komt kan het voor lange tijd streng vriezen. De zomer heeft opvallend veel zonuren, mede dankzij de lange aanwezigheid van de zon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven