Wat is een culturele dienst?

Wat is een culturele dienst?

Bij culturele diensten gaat het om spirituele (religieuze) diensten, inspiratie, esthetiek, educatie, recreatie en ecotoerisme en een gevoel van “thuishoren”. Zo recreëren mensen bijvoorbeeld in een veenweidelandschap.

Wat is cultureel actief?

Het gaat om alle vormen van actief beoefenen en artistiek ontwikkelen van of anderszins betrokken zijn bij cultuur in de vrije tijd, ofwel buiten werk of school.

Wat is een cultuur wikikids?

Cultuur is alles wat door de mens is gemaakt en wordt voortgebracht, dus zowel voorwerpen (materiële cultuur) als dingen die bedacht zijn (ideeën, theorieën, wetten, normen en dergelijke). Cultuur staat daarmee tegenover natuur, die is ontstaan zonder ingrijpen van de mens.

Wat is een culturele activiteit?

Dit is bijvoorbeeld een excursie, groepsbezoek, reis, rondleiding, toer, boottocht of rondvaart, rondvlucht of vlucht met betrekking tot architectuur, erfgoed, geschiedenis, kunst en kunsteducatie, landbouw en platteland, milieu en natuur, samenleving, wetenschap, zingeving, filosofie, religie of meerdere kunstvormen.

Wat zijn de culturele instellingen?

Culturele instellingen zijn actief in beeldende kunst, bouwkunst, erfgoed (musea, archieven, archeologie, monumentenzorg), dans, film, letteren, (pop)muziek, (muziek)theater of vormgeving.

Wat betekent cultuur 4 betekenissen?

Cultuur bestaat uit al die dingen die mensen denken, doen en hebben: gewoonten en gebruiken, godsdienst, normen en waarden, bestaanswijze, muziek en voorwerpen, eetgewoonten en wijze van kleden, bouwwerken.

Wat is een cultureel probleem?

Doorgaans zijn ze niet te herkennen als op zichzelf staand, maar merk je dat mensen anders denken en handelen dan jijzelf. Het afzetten veroorzaakt problemen, zoals agressie, stress, conflicten, achterdocht, onzekerheid, onveiligheid, relatie-problemen, werkproblemen en onbegrepen voelen.

Wat is actieve cultuurparticipatie?

Actieve cultuurparticipatie is het actief beoefenen en artistiek ontwikkelen van of betrokken zijn bij cultuur in de vrije tijd. Dus zelf maken, doen en leren. Cultuur- of kunsteducatie in de vrije tijd en amateurkunst maken hier dus onderdeel van uit.

Wat is een cultureel uitje?

cultureel. wat met kunst of beschaving te maken heeft vb: het bezoek aan een museum is een cultureel uitje. iemands culturele bagage [zijn kennis van de cultuur] een culturele minderheid [groep met een duidelijk afwijkende cultuur] Gevonden op http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=cultureel.

Wat is een cultureel erfgoed?

Het woord ‘cultuur’ wordt ook wel gebruikt om gewoonten aan te duiden; zo kan men spreken van een bedrijfscultuur in een organisatie of een overlegcultuur op een kantoor. Volksgewoonten (tradities) zoals volksmuziek, volksdansen, klederdracht, traditionele bouwkunst, religieuze rituelen zijn onderwerp van cultureel erfgoed.

Wat is de definitie van Cultuur?

Cultuur omvat de gewoonten en gebruiken waarover een volk in het land zelf beschikt of die een volk meeneemt uit het land van herkomst. Hieronder vallen onder andere het geheel van normen en waarden, de voeding, eetgewoonten, kleding, godsdienst en Gevonden op http://www.ensie.nl/definitie/Cultuur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven