Wat zijn rode bultjes op je hoofd?

Wat zijn rode bultjes op je hoofd?

Folliculitis keloïdalis bestaat uit rode, kleine bultjes op ‘behaarde gebieden’, vooral op het achterhoofd en in de nek. Deze bultjes irriteren of jeuken. Soms ontstaan er puskopjes rond de haarzakjes. Door te krabben aan de jeukende plekjes kan de huid beschadigen.

Wat is gevoelige hoofdhuid?

Er zijn allerlei factoren zoals vervuiling, stress, een tekort aan vitamine of het gebruik van (te) agressieve producten, die de hoofdhuid gevoelig maken. Als je huid een trekkend of droog gevoel geeft of als je last hebt van pijnlijke haarwortels en veel jeuk, dan kun je spreken van een gevoelige hoofdhuid.

Wat is Hoofdschimmel?

Hoofdschimmel is een schimmelinfectie van de behaarde hoofdhuid. Schimmels kunnen ook voorkomen in de baardstreek, en op de onderarmen en de handruggen.

Wat is een bult op hoofd?

Een bult is dus een ophoping van lymfevocht. Je krijgt trouwens ook een bult als je je arm stoot. Een bult op je hoofd zie je extra goed omdat de huid daar strak over je bot zit. Soms kunnen door het stoten ook de bloedvaten beschadigen.

Wat kun je doen tegen een gevoelige hoofdhuid?

Wat kan je zelf doen tegen een geïrriteerde hoofdhuid?

  1. 1.Gebruik een milde shampoo.
  2. 2.Elke dag je hoofd masseren.
  3. 3.Af en toe een masker.
  4. 4.Niet te heet douchen.
  5. 5.Gebruik geen stijltang of föhn.
  6. 6.Vermijd het gebruik van stylingsproducten op je hoofdhuid.
  7. 7.Gebruik Tea Tree Oil.
  8. 8.Jojoba olie.

Wat betekent rode hoofdhuid?

Een rode huid met schilfers op het hoofd is een soort eczeem. De schilfers zitten vaak tussen de haren, wimpers, in de wenkbrauwen, naast de neus en achter en in de oren. Het komt door veel gistcellen op de huid. U kunt een shampoo, gel, lotion en crème gebruiken die werkt tegen gisten.

Hoe voelt een Talgkliercyste?

Een talgkliercyste is een hard knobbeltje, dat aanvoelt als een knikkertje of erwtje. De grootte van het knobbeltje varieert vaak van een halve tot drie centimeter. Het is onverstandig om de cyste uit te knijpen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven