Hoe warm is het in augustus in Zweden?

Hoe warm is het in augustus in Zweden?

Klimaatcijfers

maximum temperatuur dagen neerslag per maand
juli 22℃ 12
augustus 21℃ 13
september 16℃ 14
oktober 9℃ 15

Hoe is het weer in Zweden in de zomer?

Zweden is een gigantisch groot en langgerekt land en kent daardoor meerder klimaatzones. In de zomermaanden schommelt de temperatuur zo tussen de 13 en 17 graden, waarbij Lapland in het hoge noorden tekent voor de dertien graden en het in de omgeving van Stockholm en zuidelijker een stuk warmer is.

Welk weer is het in Zweden?

Vakantie Zweden

Abisko 2 °C
Jukkasjärvi 1 °C
Kalmar 11 °C
Karlstad 10 °C
Kiruna 0 °C

Hoe koud kan het worden in Zweden?

De winters in het zuiden van Zweden zijn mild terwijl het noordelijke deel zeer koud is met temperaturen die kunnen dalen tot wel -25 graden. In vrijwel het hele land valt er in de winter redelijk veel sneeuw. In de bergen zorgt dit voor mooie plaatjes en goede skipistes.

Is het in Zweden altijd licht?

Zweden kent dezelfde tijdszone als Nederland. De zomermaanden in Zweden staan bekend om hun vele uren daglicht, terwijl het in de wintermaanden in sommige noordelijke delen helemaal niet licht wordt.

Wat voor weer is het in juni in Zweden?

Zweden heeft in juni temperaturen tussen de 10°C graden en 18°C graden. Het is zeker iets milder in juni, maar het is wel een goed idee om een extra laag kleding mee te nemen, voor het geval dat. Er zijn veel dagen met regen in juni in Zweden.

Hoe warm is het in Noorwegen in de zomer?

Temperaturen kunnen in de zomer wel 25 tot 30 graden bereiken, en de lucht is dan erg droog. Zelfs de nachten zijn vaak warm, en de temperatuur van de zee en de talrijke meren in het binnenland of het bos ligt zo’n beetje rond de 18 graden of hoger, wat ideaal is voor een frisse duik.

Wat is het weer in Scandinavië?

Zomers kan het tussen de 25°C en 32°C worden. Er heerst een poolklimaat in het hogere noorden en in de bergen. In januari en februari is het het koudst in Noorwegen en halverwege juli is het het warmst in het binnenland. In de bergen en aan de kust is het warmste moment van het jaar iets later.

Waar is het op dit moment mooi weer?

De echt warme lucht bevindt zich de komende dagen vooral in de landen rondom de Middellandse Zee en in het oosten van Europa. Niet alleen in de Balkanlanden, maar ook verder naar het noorden, in de Baltische Staten en delen van Scandinavië is het erg warm, met zomerse tot regionaal tropische maximumtemperaturen.

Hoeveel toeristen komen er jaarlijks naar Zweden?

Nooit eerder was Zweden zo’n populaire bestemming voor internationale toeristen. In 2015 steeg het aantal overnachtingen van internationale toeristen naar Zweden met 10,5 procent tot ruim 15 miljoen.

Hoe lang is het donker in Zweden?

Door de noordelijke ligging van Zweden varieert de daglengte enorm. Gedurende de nachten tussen half mei en half juli wordt het nergens helemaal donker. Op de poolcirkel gaat de zon rond 21 juni niet onder en naarmate men verder boven de poolcirkel komt, wordt de periode waarin de zon niet onder gaat steeds langer.

Hoe lang is het licht in Zweden in de winter?

Op citytrip in de winter Er is dan, midden in de winter, in dit deel van Zweden amper zo’n 7u daglicht per dag. Göteborg ligt ongeveer op dezelfde hoogte en de dagen zullen dus ongeveer even lang zijn als in Stockholm.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven