Inhoudsopgave
Kan je opladers weggooien?
Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) kun je gratis inleveren als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten. Breng apparaten die het nog doen naar de kringloopwinkel of verkoop ze via Marktplaats.
Welke bak moet er aan de weg?
Elke dag hebben we afval van groente, fruit en andere etenswaren. Denk bijvoorbeeld aan klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten die overblijven na een maaltijd. Net als tuinafval mag dit in de gft-bak (groene bak). Want alleen dan kunnen we er weer biogas en compost van maken.
Waar gooi je halogeenlampen weg?
Klein chemisch afval (kca) kun je inleveren bij de milieustraat of afvalscheidingsstation van je gemeente. Batterijen, spaarlampen en tl-buizen kun je ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten. Medicijnen en injectienaalden kun je ook inleveren bij de apotheek waar je ze gehaald hebt.
Waar kan ik mijn CD’s verkopen?
Wij kopen graag uw cd collectie! NovioMusic is altijd op zoek naar een mooie cd verzameling om onze eigen collectie en de verkoop uit te breiden. We hebben een voorkeur voor: rock, indie, alternative, grunge, stoner, prog, punk, singer-songwriter, americana, nederhop, trance en de ‘betere’ (neder)pop.
Waar gooi ik cassettebandjes weg?
Je kunt oude cassettebanden, geluidsbanden en videobanden weggooien bij het restafval. Dozen/hoezen van cassettebandjes of videobanden kunnen van plastic of papier zijn. De plastic hoezen mogen niet bij de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval.
Waar potgrond weggooien?
Op zich is potgrond een perfect herbruikbare en composteerbare substantie, dus gooi ze zeker niet bij het restafval!
- Je mag pure potgrond aanbieden als groenafval in het inzamelpark.
- Je kan kleine hoeveelheden potgrond ook meegeven met de vuilniswagen in de GFT-bak of –zak.
Wat moet er in de restafval?
Wat hoort er bij restafval?
- chipskokers.
- theezakjes, koffiepads of koffiefilters.
- kauwgom.
- piepschuimverpakkingen zoals fastfoodverpakkingen en vleesschaaltjes.
- nat en/of vies papier en karton, zoals bakpapier of vuile pizzadozen.
- gebruikte zakdoekjes, tissues, keukenpapier.
Welke emmer aan de weg?
Rolemmer aan de weg Ze moeten aan de zijkant 15 centimeter van elkaar af worden geplaatst. De hoeveelheid afval die u in uw groene en grijze rolemmer gooit, mag maximaal 75 kilo wegen. Ook mag de rolemmer niet zo vol zijn dat het deksel van de bak niet meer dicht kan.