Inhoudsopgave
- 1 Wat betekent het als je veel afscheiding hebt?
- 2 Hoe kom ik van mijn witte afscheiding af?
- 3 Hoe ziet waterige afscheiding eruit?
- 4 Wat te doen als je veel afscheiding hebt?
- 5 Hoe is je afscheiding na bevruchting?
- 6 Hoe ziet afscheiding eruit na innesteling?
- 7 Wat zegt afscheiding over zwangerschap?
- 8 Waarom heb ik waterige afscheiding?
- 9 Wat is een schimmelinfectie in de mondholte?
- 10 Hoe voorkom je schimmel in de mond?
- 11 Hoe kan ik een mondschimmel behandelen?
- 12 Waarom bruine afscheiding voor menstruatie?
- 13 Welke afscheiding begin zwangerschap?
- 14 Wat als je veel witte afscheiding hebt?
Wat betekent het als je veel afscheiding hebt?
Normale vaginale afscheiding is wit of doorzichtig en geurloos. Als de vaginale afscheiding ineens veel meer wordt, een andere kleur heeft of vervelend ruikt, kan dit wijzen op problemen. Bijvoorbeeld op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) of ontstekingen in het kleine bekken.
Hoe kom ik van mijn witte afscheiding af?
Wat te doen bij witte vloed?
- U moet zich niet vaker of grondiger wassen; wrijven met zeep kan het vaginale slijmvlies irriteren.
- Het is beter om de schaamstreek onder de douche alleen met lauw water af te spoelen.
- Vrijen terwijl de vagina nog droog is, kan het slijmvlies irriteren.
Wat betekent veel witte afscheiding?
Witverlies, ook vaginale afscheiding of leukorroe genoemd, is een natuurlijke slijmafscheiding uit de vagina. Die witte of doorzichtige secreties met kleverige textuur komen voor tijdens het volledige vruchtbare leven van de vrouw, van enkele jaren vóór de eerste menstruatie tot de menopauze.
Hoe ziet waterige afscheiding eruit?
Vaginale afscheiding wordt ook wel witte vloed genoemd. Gezonde vaginale afscheiding is meestal waterig, doorzichtig, lichtgeel of melkwit, afhankelijk van de fase van je menstruatiecyclus waar je in zit. Witte afscheiding is niets om je druk over te maken. Het is zelfs goed.
Wat te doen als je veel afscheiding hebt?
Je kunt altijd naar de dokter gaan als je je zorgen maakt over je afscheiding om erover te praten. Je moet zeker gaan als de afscheiding verandert en anders gaat ruiken.
Waarom krijg ik slijm in mijn onderbroek?
Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.
Hoe is je afscheiding na bevruchting?
Niet lang na de bevruchting kan je merken dat je lichaam meer witte vloed aanmaakt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Hierdoor is de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur. Dit kan een van de eerste symptomen van een zwangerschap zijn.
Hoe ziet afscheiding eruit na innesteling?
Bij de meeste vrouwen zorgt seksuele opwinding voor extra vocht. Tijdens een zwangerschap is er vaak meer afscheiding. Gebruik van de anticonceptiepil of oestrogenen kan meer afscheiding geven. Het dragen van een pessarium in de vagina kan meer afscheiding geven.
Wat is afwijkende afscheiding?
Wat zegt afscheiding over zwangerschap?
Normale afscheiding is vloeibaar, slijmerig, doorzichtig wit en ruikt niet sterk. Dit is tijdens je zwangerschap niet anders. Wel heb je vaak (veel) meer afscheiding. Ook is deze wat wateriger dan je gewend bent.
Waarom heb ik waterige afscheiding?
Waterige afscheiding Afscheiding hoort een beetje waterig te zijn. Zolang er zich verder geen veranderingen voordoen, is een waterige substantie dus normaal. Waterige afscheiding kan toenemen door hormoonwisselingen, bijvoorbeeld aan het eind van een zwangerschap.
Wat is brokkelige afscheiding?
Een schimmelinfectie geeft meestal de volgende klachten: toegenomen afscheiding, branderigheid bij plassen, vulvaire jeuk en pijn bij het vrijen. Karakteristiek is de brokkelig-witte (kwarkachtige) afscheiding, die niet stinkt. Een schimmelinfectie is geen seksueel overdraagbare aandoening en kan goed worden behandeld.
Wat is een schimmelinfectie in de mondholte?
Je herkent een schimmelinfectie in de mondholte aan de volgende klachten: Witte en/of rode, pijnlijke plekken op de tong, het tandvlees, de binnenkant van de lippen en wangen, het gehemelte en/of in de keelholte; Slikken doet pijn. De mond-/keelholte voelt branderig aan.
Hoe voorkom je schimmel in de mond?
Mondschimmel is meestal goed zelf te behandelen, bijvoorbeeld door de mond extra te verzorgen. Poets meerdere malen per dag de tanden en gebruik flosdraad om de ruimte tussen de tanden schoon te houden. Vervang regelmatig de tandenborstel en gebruik geen elektrische tandenborstel, aangezien deze de schimmel juist kan verergeren.
Wat is een schimmelinfectie slokdarm symptomen?
Schimmelinfectie slokdarm symptomen Een slokdarmontsteking geeft de volgende klachten: Pijn bij het slikken, moeite met slikken. Gevoel dat er iets in de keel blijft steken of dat het voedsel niet wil zakken.
Hoe kan ik een mondschimmel behandelen?
Mondschimmel behandelen. Een schimmelinfectie in de mond- en keelholte gaat vaak vanzelf over. Zijn de klachten hevig, of wil een baby niet drinken, dan kan een arts medicijnen voorschrijven. Mondschimmel wordt dan behandeld met een gel of een drankje op basis van miconazol, fluconazol of een ander schimmeldodend middel.
Waarom bruine afscheiding voor menstruatie?
Aan het einde van je ongesteldheid is het bloed meer gemengd met slijmvlies en je normale afscheiding. Dan kleurt je menstruatie vaak donkerder en zie je bruine afscheiding in je slipje. Sommige vrouwen hebben ook bruine afscheiding voor de menstruatie of aan het begin van hun ongesteldheid.
Hoeveel afscheiding?
Hoeveel afscheiding is normaal? De hoeveelheid vaginale afscheiding, of witte vloed, varieert van vrouw tot vrouw. Ook de periode van je menstruatiecyclus speelt hierin een belangrijke rol. Waarschijnlijk zal je meer afscheiding produceren in het midden van je menstruatiecyclus.
Welke afscheiding begin zwangerschap?
Wat als je veel witte afscheiding hebt?
Hoeveel dagen bruine afscheiding voor miskraam?
Gedurende één tot twee weken kan er nog wat bloedverlies of bruine afscheiding zijn. Zolang u nog last hebt van bloedverlies, mag u geen tampons gebruiken, niet in bad en geen gemeenschap hebben. Nadat het bloedverlies is gestopt, is het lichaam voldoende hersteld om weer opnieuw zwanger te worden.