Welk kwartaal krijg je kinderbijslag?

Welk kwartaal krijg je kinderbijslag?

U krijgt ieder kwartaal kinderbijslag. U krijgt de kinderbijslag nadat een kwartaal is afgelopen. De kinderbijslag wordt betaald in de eerste week van januari, april, juli en oktober. Wanneer u de eerste keer kinderbijslag krijgt hangt af van de geboortedatum van uw kind.

Hebben ze in Belgie kinderbijslag?

Geluk begint met je Kinderbijslag en Groeipakket, ook wel gekend als kindergeld. Alle kinderen in Vlaanderen hebben recht op het Groeipakket. Woon je in Brussel of Wallonië dan heb je recht op de Kinderbijslag. Op welke bedragen kinderbijslag en toeslagen je recht hebt, is dus volledig afhankelijk van waar je woont.

Hoeveel euro is kinderbijslag?

Voor kinderen t/m 5 jaar ontvang je 221,49 euro aan kinderbijslag per kwartaal. Voor kinderen van 6 t/m 11 ontvang je 268,95 euro aan kinderbijslag per kwartaal. Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar ontvang je 316,41 euro aan kinderbijslag per kwartaal.

Is kinderbijslag vooraf of achteraf?

Om te bepalen wanneer u meer kinderbijslag krijgt, kijken we naar de eerste dag van een kwartaal. U krijgt nog het oude bedrag omdat uw kind op 1 oktober 2021 nog geen 6 of 12 jaar was. U krijgt vanaf het eerste kwartaal meer kinderbijslag. De kinderbijslag wordt achteraf betaald.

Hoe lang duurt de aanvraag voor kinderbijslag?

Ongeveer 2 tot 4 weken na de aangifte krijgt u van de SVB een brief. Daarna kunt u de kinderbijslag aanvragen op de website van de SVB. Daarvoor heeft u DigiD nodig. U kunt de SVB ook vragen een papieren aanvraagformulier op te sturen.

Heeft ieder kind recht op kinderbijslag?

Ouders die in Nederland wonen en/of in loondienst werken hebben meestal recht op kinderbijslag voor thuiswonende eigen kinderen, stief- en soms pleegkinderen onder de 18 jaar. Voor elk kind onder de 18 jaar krijgt u een bedrag aan kinderbijslag.

Hoe hoog is de kinderbijslag in Belgie?

Bedrag. Het Groeipakket is een verzameling van financiële tegemoetkomingen op maat van het kind. Het maandelijkse basisbedrag is 166,46 euro voor elk kind geboren vanaf 1 januari 2019.

Hoeveel is de kinderbijslag per kind?

Bedragen kinderbijslag per kind per kwartaal (2021)

0 t/m 5 jaar 6 t/m 11 jaar 12 t/m 17 jaar
€ 224,87 € 273,05 € 321,24

Is de kinderbijslag al gestort?

Hoe laat het geld op uw rekening staat weten wij helaas niet. Dit is namelijk afhankelijk van uw bank. Het kan dus zijn dat iemand anders de kinderbijslag al heeft gehad maar u nog niet. Wacht dan even rustig af en check later op de dag uw bankrekening.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven