Waar kan ik vissen zonder vergunning?

Waar kan ik vissen zonder vergunning?

Met de sportvisakte mocht je in de openbare (vaar)wateren zoals de grote rivieren, zonder toestemming (vergunning) van de visrechthebbende vissen met één hengel met een beperkt aantal door de Minister aangewezen aassoorten.

Heb je een VISpas nodig om te vissen?

U heeft een VISpas nodig om te kunnen vissen in de meeste Nederlandse binnenwateren. Een VISpas is 1 jaar geldig.

Wat is de boete als je vist zonder VISpas?

Overtreding van de Visserijwet en/of verenigingsvergunning maakt de vispas ongeldig.” Veel vissers beseffen dit niet, maar dat betekent dus dat je in zo’n geval een bekeuring krijgt voor het vissen zonder vispas (€ 150,-), je schriftelijke toestemming vervalt namelijk.

Wat als je vist zonder vergunning?

Vissen zonder voorzien te zijn van de schriftelijke toestemming van de visrechthebbende is volgens art. 21 van de Visserijwet 1963 verboden. Het overtreden van artikel 21 van de Visserijwet 1963 is strafbaar gesteld in art. 1a van de Wet op de economische delicten (WED) onder 30 bij het vissen met een hengel of peur.

Waar kan ik vissen?

Zo’n 90% van de wateren die in de Landelijke Lijst van Viswateren staan, zijn opgenomen in de Visplanner. Eenvoudig via de website op kaart zien waar je wel en niet mag vissen met jouw VISpas….

Alles Vacatures
Nieuws Vissoorten
Agenda Magazines
Wedstrijden Dossiers

Waar mag ik vissen met een visvergunning?

Nee, helaas mag je niet overal vissen, wel in alle wateren die zijn opgenomen in de verschillende Lijsten van VISwateren die je bij de VISpas hebt gekregen: de Gezamenlijke lijst van Nederlandse VISwateren en eventueel een verenigingslijst van VISwateren.

Wat heb je nodig om te kunnen vissen?

Hier een lijstje met dingen die je nodig hebt om te vissen: – een VISpas (een vergunning waarmee aangetoond word dat je in bepaalde wateroppervlaktes en tijden mag vissen) – Hengel(s) (zijn in verschillende maten verkrijgbaar) – Dobbers (hieraan is te zien of de vis met het aas speelt) – Haken (een metalen haakje die …

Welke leeftijd VISpas nodig?

Als je op 1 januari van dit jaar 14 jaar of ouder was, dan heb je dit jaar een VISpas nodig. Hiermee mag je in ongeveer 90% van het water in Nederland vissen en het is meteen het bewijs van lidmaatschap van je vereniging.

Wat is de boete voor paling?

,,De boete voor één paling bedraagt 200 euro.

Wat is de boete voor vissen met levend aas?

Vis je met levende vis, amfibieën, reptielen, vogels of zoogdieren, dan mag je bij een controle € 390,- afrekenen.

Waarom moet je een VISpas nodig?

De regels om te mogen vissen in de Nederlandse binnenwateren staan in de Visserijwet. In de meeste gevallen is dat de VISpas in combinatie met een Lijst van VISwateren. Als een water in de lijst staat, dan mag je er vissen anders niet.

Waar kan ik vissen in Utrecht?

Viswater

  • Fort Honswijk. Fort Honswijk: Open Visplanner.
  • Heinoomsvaart. Heinoomsvaart: Open Visplanner.
  • ijsbaan. ijsbaan: Open Visplanner.
  • Water Meerpaal. Water Meerpaal:
  • Vleutense wetering. Vleutense wetering:
  • houtense wetering. houtense wetering:
  • ridderplantsoen. ridderplantsoen:
  • Camminghaplantsoen. Camminghaplantsoen:

Welke visvergunning heb je nodig als je gaat vissen?

Als je gaat vissen heb je over het algemeen een Vispas nodig. Alleen voor het vissen op zee is een vergunning niet verplicht, maar op andere plekken riskeer je hoge vis boetes als je zonder de juiste visvergunning gaat vissen. Maar welke vergunning heb je nu precies nodig?

Waar kun je vissen zonder visakte?

Op de noordzee en de waddenzee kun je rustig vissen zonder visakte, ook vanaf de pier en op prive binnenwater. Bij rivieren is het vaak dat er pachters zijn die vergunningen verstrekken waar een kleine vergoeding (dagvergunning meestal te koop bij de plaatselijke hengelsportwinkel of lokale visclub als die er is) tegenover staat.

Wat is toestemming om te vissen in het Nederlandse binnenwater?

Toestemming om te vissen. Om in het Nederlandse binnenwater te mogen vissen moet je volgens artikel 21 van de Visserijwet 1963: zelf visrechthebbende zijn (eigenaar van heerlijk visrecht, eigenaar van de grond onder het water of huurder van het visrecht) of; schriftelijk toestemming hebben van de visrechthebbende om te mogen vissen.

Waar mag je met een hengel vissen?

Zo mag je maar met één hengel vissen in slechts enkele delen van rivieren en kanalen. Ook het vissen op roofvis is met de kleine Vispas niet toegestaan, je mag dan alleen vissen met de zogenaamde ‘aangewezen aassoorten’ (wormen, brood, aardappel, deeg, granen en dergelijke).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven