Wie rijdt met nummerplaat?

Wie rijdt met nummerplaat?

De auto van een parlementslid is bijvoorbeeld te herkennen aan een nummerplaat die bestaat uit de letter P en een cijfer, terwijl bij diplomaten het kenteken met de letters CD begint. De directie Wegverkeer reikt voor elk ingeschreven voertuig één nummerplaat uit aan de aanvrager van de inschrijving.

Waarom krijg je maar 1 nummerplaat?

Sindsdien beginnen alle nummerplaten die worden uitgereikt met een “1”. De eerste “Europese nummerplaat” werd uitgereikt aan de Responsible Young Drivers, een organisatie die zich inzet voor veiliger verkeer. Een nummerplaat bestaat sindsdien uit het cijfer 1, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Wie rijdt met nummerplaat A1?

‘De kentekens met 1, 2, 3 en verder zijn voor het koninklijk hof. De platen met A1, A2 tot ergens voorbij A400 en met P1, P2 enzovoorts, zijn voor ministers, parlementariërs, de aartsbisschop en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Is de voorste nummerplaat verplicht?

Bij motorrijtuigen op meer dan drie wielen, met uitzondering van bromfietsen, moeten de kentekenplaten zijn aangebracht aan de voor- en achterzijde van het motorrijtuig op de daartoe bestemde plaats.

Wat betekent een nummerplaat die begint met 9?

Het indexcijfer van 1 tot en met 7 is bestemd voor de gewone nummerplaten, 8 is bestemd voor internationale kentekenplaten en 9 is voor gepersonaliseerde platen. Indien alle combinaties van de vorm 1-ABC-123 in gebruik zijn, zal overgestapt worden op de vorm 1-123-ABC, dus het letter- en cijfergedeelte omgewisseld.

Wie rijdt er met nummerplaat 2?

Gilkinet startte de markering van de laatste nummerplaat beginnend met ‘1’ en de eerste plaat beginnend met ‘2’. Deze nieuwe nummerplaten staan volgens Gilkinet symbool voor “de overstap naar een veiligere, duurzamere, gedeelde mobiliteit die elke weggebruiker plaats geeft op de weg”.

Is een tweede nummerplaat verplicht?

Alle gemotoriseerde voertuigen die zich op ons territorium verplaatsen, moeten voorzien zijn van een kentekenplaat. De zogeheten ‘Europese’ kentekenplaat bestaat sinds 2010. Deze ‘klassieke’ kentekenplaat omvat eerst het cijfer 1 of 2, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Welke is de originele nummerplaat?

De plaat heeft 7 karakters: een indexcijfer + 3 letters + 3 cijfers. De cijfers en letters zijn robijnrood op een witte achtergrond. Op de nummerplaat staan de B van België en de sterretjes van de Europese Unie. Voor auto’s zijn er twee formaten: langwerpig of vierkant.

Wat betekent t op nummerplaat?

De nummerplaat van een officiële taxi krijgt vooraan een ‘T’ en die van aanhangwagens met een MTM van meer dan 750 kilo een ‘Q’. Ook politici hebben speciale platen. De ‘A’ is voor ministers, de ‘P’ voor parlementsleden en de ‘E’ is voorbehouden voor leden van de gewestregeringen, telkens gevolgd door een cijfer.

Hoe herken ik originele nummerplaat?

Je kan een officiële kentekenplaat herkennen aan:

  1. Het logo van de DIV wordt in de nummerplaat gestanst: controleer het reliëf met je vinger.
  2. Onder dat logo staat een DIV-watermerk met cijfers en de letter B.
  3. Op de achtergrond wordt de nationele leeuw gedrukt, op een afstand van 30 millimeter van de volgende leeuw.

Wat is de officiele nummerplaat?

Alleen de nummerplaat achteraan is officieel, die aan de voorzijde van je wagen is een kopie. Je kan een officiële kentekenplaat herkennen aan: Het logo van de DIV wordt in de nummerplaat gestanst: controleer het reliëf met je vinger. Onder dat logo staat een DIV-watermerk met cijfers en de letter B.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven