Inhoudsopgave
Waar gaat musical Soldaat van Oranje over?
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, heeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven. Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.
Wie speelt Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje?
Erik Hazelhoff Roelfzema (3 april 1917 – 26 september 2007) – de Soldaat van Oranje – is één van de bekendste verzetshelden van ons land. Hij werd beroemd toen hij in 1971 over zijn oorlogsbelevenissen het boek Soldaat van Oranje schreef. Dit verhaal werd in 1977 succesvol verfilmd met Rutger Hauer in de hoofdrol.
Hoeveel acteurs Soldaat van Oranje?
Inmiddels zijn 22 acteurs in de huid van Erik Hazelhoff Roelfzema gekropen en hebben achttien verschillende actrices de rol van koningin Wilhelmina vertolkt. “Elke acteur neemt zijn of haar eigen karakter mee. Wilhelmina is in deze musical een soort moederfiguur voor de Engelandvaarders.
Is Soldaat van Oranje stopt?
De musical is vooralsnog te zien tot en met december 2021. De overheid kondigde vorige week versoepelingen aan waardoor het perspectief is dat er in het najaar weer voor een volledig bezette theaterzaal gespeeld kan worden.
Wat heeft Erik Hazelhoff Roelfzema gedaan?
Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema (Soerabaja, Java, 3 april 1917 – Ahualoa, Hawaï, 26 september 2007), ook wel bekend onder zijn bijnaam Soldaat van Oranje, was een Nederlandse verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver.
Hoeveel bezoekers heeft Soldaat van Oranje gehad?
3 miljoen bezoekers – Soldaat van Oranje – De Musical.
Wie was de echte Soldaat van Oranje?
Zeg je Soldaat van Oranje, dan zeggen de meeste mensen Erik Hazelhoff Roelfzema. Maar volgens Pieter Sauer is dat onterecht. Zijn ‘neef Piet’, Peter Tazelaar, was de échte Soldaat van Oranje. “Hij deed het levensgevaarlijke werk, niet Erik.”
Wat deden de meeste Engelandvaarders uiteindelijk in Engeland?
De meeste gingen in militaire dienst. Sommige werden geplaatst in een departement door hun opleiding of hun achtergrond. Zij leverden een bijzondere dienst aan de geheime dienst. 108 van de Engelandvaarders werden gedropt in Nederland als geheim agent voor de Engelse geheime dienst.