Wat is paramedische?

Wat is paramedische?

Medische zorg » Paramedische zorg Letterlijk betekent paramedisch “naast de dokter”. Paramedische zorg is meestal niet direct gericht op de genezing van een ziekte of aandoening maar hebben voornamelijk als doel de de gezondheid van de patiënt zo goed mogelijk op peil te houden.

Wat is paramedisch achtergrond?

Een paramedicus (meervoud: paramedici) is iemand die voor zijn beroep medische behandelingen doet maar geen arts, apotheker of tandarts is. De paramedicus voert een taak uit naast de geneeskundige (medicus), en meestal onder zijn toezicht.

Welke zijn paramedische beroepen?

Paramedische beroepen

  • farmaceutisch-technisch assistent.
  • diëtist.
  • ergotherapeut.
  • logopedist.
  • audioloog.
  • audicien.
  • podoloog.
  • medisch laboratoriumtechnoloog.

Wat is een paramedisch centrum?

Een paramedisch centrum is een plek waar meerdere paramedici samenwerken. Een paramedicus is een iemand die medische behandelingen uitvoert, maar geen arts is.

Wat valt er onder paramedicus?

Paramedici zijn zorgverleners die een arts (of in bepaalde gevallen een tandarts of apotheker) mogen helpen bij de diagnose en behandeling van een patiënt.

Is psycholoog paramedicus?

Revalidatieartsen werken meestal in revalidatieteams met paramedici. Denk daarbij aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, (revalidatie)psychologen, neuropsychologen, maatschappelijk werkers, (revalidatie) verpleegkundigen en andere paramedici.

Wat is een paramedisch beroep?

De paramedische beroepsbeoefenaars verrichten handelingen die verband houden met de diagnose of met de behandeling van een patiënt, maar ze stellen zelf geen medische diagnose. Vaak werken ze op voorschrift en/of onder toezicht van een arts, van een apotheker of van een tandarts.

Is kinesitherapie een paramedisch beroep?

Die wet heeft de kinesitherapeut in het wettelijke kader van beoefenaars van de geneeskunde, KB nr 78 art. 21 bis en 21 ter opgenomen waardoor de kinesitherapie niet langer een paramedisch beroep maar wel een medisch beroep is geworden. .

Wat is een paramedische dienst?

Wat is een paramedisch natuurgeneeskundig therapeut?

Als natuurgeneeskundige therapeut help je die blokkades weg te nemen. Je maakt daarbij gebruik van methoden en middelen die de natuur ons biedt. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld extracten van planten en kruiden, massage, ademhalingsoefeningen en therapie die specifiek gebruik maken van gerichte voeding.

Wat doet een paramedisch adviseur?

Je doet dit door te adviseren en selecteren van revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen. Je vertaalt de individuele functiebeperkingen van een klant naar een technisch haalbare oplossing.

Is logopedie paramedisch?

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en/of slikken. Logopedisten behandelen en houden zich bezig met voorlichting, preventie en onderzoek. Logopedie is gespecialiseerde (gezondheids)zorg of paramedische zorg.

Wanneer mag een paramedicus een Paramedische behandeling geven?

Medische behandelingen worden gegeven door een arts die aan een universiteit geneeskunde of “medicijnen” heeft gestudeerd. Een paramedicus daarentegen mag een paramedische behandeling geven als hij of zij een paramedisch beroep heeft gestudeerd op HBO-niveau.

Wat zijn de behandelaars van paramedici?

Paramedische behandelaars zijn fysiotherapeuten, ergotherapeuten, Mensendieck en Caesartherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, logopedisten, podotherapeuten, orthoptisten, mondhygienisten en radiodiagnostische en -therapeutische medewerkers. Paramedici vallen net als artsen onder de wet BIG.

Wat is paramedische zorg?

Paramedische zorg is meestal niet direct gericht op de genezing van een ziekte of aandoening maar hebben voornamelijk als doel de de gezondheid van de patiënt zo goed mogelijk op peil te houden.

Hoe voeren paramedici hun werkzaamheden uit?

Paramedici voeren hun werkzaamheden uit in de algemene zorg, in de eerstelijnszorg, in ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en verzorgingshuizen e.d.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven