Wie is de schrijver van het boek koning van Katoren?

Wie is de schrijver van het boek koning van Katoren?

Jan Terlouw
How to Become King/Authors
Koning van Katoren is een jeugdboek van Jan Terlouw uit 1971. Het gaat over zeven opdrachten die de 17-jarige Stach moet vervullen om de nieuwe koning van het fictieve land Katoren te worden. Het boek is bekroond met de Gouden Griffel (1972) en met de Oostenrijkse Staatsprijs voor Jeugdliteratuur (1973).

Is koning van Katoren verfilmd?

De familiefilm van regisseur Ben Sombogaart heeft daarmee woensdag de status van Gouden Film behaald. Koning van Katoren is de langverwachte verfilming van het beroemde boek van Jan Terlouw over de 17-jarige Stach, die de gestorven koning van Katoren wil opvolgen.

Wie speelt Stach in koning van Katoren?

Mingus Dagelet speelt Stach, de hoofdrol, en Abbey Hoes speelt Kim, zijn tegenspeelster.

Waar is de koning van Katoren opgenomen?

‘Koning van Katoren’ is grotendeels opgenomen in Italië, wat het uiterlijk van de film alleen maar goed doet. Katoren lijkt zo een veelzijdig land en het geeft de film een internationaal tintje.

Waarom heet het boek Koning van Katoren?

– Aantal illustraties: 6 illustraties. – Aantal hoofdstukken: 14 hoofdstukken. – Verklaring van de titel: het boek draait helemaal om de weg die Stach moet af leggen om ‘Koning van Katoren’ te worden. Daarom heet het boek ‘de Koning van Katoren’.

Welk niveau is het boek Koning van Katoren?

Dat het boek een C-boek is, heeft te maken met de diepgang die in het verhaal zit verwerkt en de grote hoeveelheid moeilijke woorden. De auteur is duidelijk erg maatschappijkritisch. Kinderen zullen deze diepgang wellicht minder goed oppikken, maar dat betekent niet dat zij het verhaal niet zullen waarderen.

Wat betekent afzette rije?

Smook = In de plaats Smook hang heel veel smog in de lucht. Afzette-Rije = De h.h. Tara’s bedriegen de mensen door de zalf heel duur te verkopen. Uikumene = Betekent in het geloof; Verschillende kerken die samengaan.

Welke leeftijd koning van Katoren?

Dit boek heeft ook een compleet nieuwe cover. Eerder, in 2012, is ook al een filmeditie verschenen, aangezien in datzelfde jaar de film Koning van Katoren uit is gebracht. Opvallend is dat de film geschikt is voor 9 jaar en ouder en het boek staat in de bibliotheek bij de C-boeken (vanaf 12 jaar).

Is koning van Katoren vertaald?

van Koning van Katoren. Rotterdam: Lemniscaat, 1971. Vertaald uit het Italiaans. Uitgegeven met subsidie van Nederlands Letterenfonds.

Wie zijn de hoofdpersonen van het boek koning van Katoren?

Personages[bewerken]

  • Stach.
  • oom Gervaas, de oom van Stach.
  • minister Zuiver, minister die aan smetvrees lijdt.
  • minister Pardoes.
  • minister Regtoe.
  • minister van Eerlijkheid.
  • minister de Seer.
  • minister van koningen (jj)

Wie zijn de hoofdpersonen van het boek Koning van Katoren?

Hoeveel bladzijden heeft het boek Oorlogswinter?

Oorlogswinter (boek)

Oorlogswinter
Auteur(s) Jan Terlouw
Uitgegeven 1972
Pagina’s 192 (harde kaft, 76e druk)
ISBN-code 9789060691182

Is het boek koning van Katoren vertaald?

Waarom heet het boek koning van Katoren?

Waar gaat de film Koning van Katoren over?

Over Koning van Katoren Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach die de nieuwe koning wil worden. De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is.

Waar speelt de koning van Katoren zich af?

Waar speelt het verhaal Koning van Katoren af?

Het verhaal speelt zich af in het land Katoren. Het gaat over een jongen die op de nacht dat de koning gestorven is geboren is.

Afzette-Rije = De h.h. Tara’s bedriegen de mensen door de zalf heel duur te verkopen. Uikumene = Betekent in het geloof; Verschillende kerken die samengaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven