Wat te doen met vertrouwelijk cm?

Wat te doen met vertrouwelijk cm?

Een correcte aangifte van arbeidsongeschiktheid gebeurt steeds met een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid, ook bekend als het document ‘Vertrouwelijk’. Je kunt dit formulier downloaden of aanvragen zodat je steeds een blanco exemplaar in huis hebt.

Hoe arbeidsongeschiktheid verlengen?

Geef je arbeidsongeschiktheid opnieuw aan Je geeft je verlenging of herval door op dezelfde manier door als bij de oorspronkelijke aangifte van arbeidsongeschiktheid. Je hebt dus opnieuw een getuigschrift arbeidsongeschiktheid laten invullen door je arts.

Waar stuur ik mijn vertrouwelijk cm?

Tip: Je kunt een ‘getuigschrift van arbeidsongeschiktheid’ (formulier ‘vertrouwelijk’) krijgen via www.cm.be/aangifte of via je CM-kantoor. Doe het ingevulde getuigschrift zelf op de post. Steek het getuigschrift nooit in een CM-brievenbus of in een enveloppe bestemd voor CM-direct.

Wat te doen bij verlenging ziekte?

Wat bij een verlenging van de ongeschiktheid? Als de ongeschiktheid voortduurt na het verstrijken van de termijn die oorspronkelijk aangeduid was op het medisch attest, moet men opnieuw melding maken van de verlenging en moet men een nieuw medisch attest overmaken.

Wat mag je bijverdienen als invalide?

Maximumbedrag van uw uitkering tijdens de periode van invaliditeit

Begin ongeschiktheid ​Maxima van 01/01 tot 30/06
​samenwonenden ​57,69
​Invalide van 1/01/2018 tot en met 31/12/2019 (1)
​met gezinslast 94,50​
​alleenstaanden ​79,96

Wat te doen bij ziekte als arbeider?

Wanneer je langer dan 14 dagen ziek bent, moet je aangifte doen van je arbeidsongeschiktheid via een formulier. Dit formulier wordt door je ziekenfonds uitgereikt en laat je invullen door je behandelende arts. Deze aangifte is noodzakelijk om een tegemoetkoming van je ziekenfonds te kunnen ontvangen.

Wat als arbeidsongeschiktheid stopt?

Ben je niet meer arbeidsongeschikt op de eerste werkdag na de einddatum van je arbeidsongeschiktheid, moet je het ziekenfonds niet verwittigen. Vanaf het tweede jaar arbeidsongeschiktheid moet je steeds het bewijs van werkloosheid indienen als je arbeidsongeschiktheid stopt.

Hoe lang duurt arbeidsongeschiktheid?

Hoelang kan ik een WAO-uitkering krijgen?

Leeftijd op eerste WAO dag Duur WAO-uitkering in de eerste periode
38 t/m 42 jaar 1 jaar
43 t/m 47 jaar 1,5 jaar
48 t/m 52 jaar 2 jaar
53 t/m 57 jaar 3 jaar

Hoe documenten doorsturen naar cm?

Doktersbriefjes en andere documenten hoeven niet langer in een omslag:

  1. kleef op elk doktersbriefje of document een gele klever;
  2. vergeet de documenten niet waar nodig in te vullen en te ondertekenen;
  3. niet documenten die samenhoren aan elkaar vast (bv.
  4. deponeer de doktersbriefjes of documenten in een CM-brievenbus.

Hoeveel krijg ik van de ziekenkas?

Een ziekte-uitkering wordt berekend op basis van je brutoloon. Er wordt ongeveer 60% van je bruto loon uitbetaald. Hierop is wel een maximumplafond voorzien! Personen met een hoog loon nemen daarom best een verzekering voor gewaarborgd inkomen.

Hoe ziekte aangeven?

Om een ziekte-uitkering te ontvangen, moet je een medisch getuigschrift van arbeidsongeschiktheid aan de adviserend geneesheer van je mutualiteit bezorgen. Je kan het formulier bij je mutualiteit opvragen of hier het CM-aangifteformulier arbeidsongeschiktheid zelf downloaden (pdf).

Wat mag ik doen tijdens mijn ziekteverlof?

Je mag dus tijdens een periode van ziekte in principe wel degelijk elders werken (zo bijvoorbeeld als je een bij-activiteit hebt tijdens de weekends), aan sport doen of werken aan je huis of het huishouden doen. Je werkgever kan je dat niet verhinderen.

Stuur het getuigschrift online door via dit webformulier. Of verzend het originele getuigschrift (geen kopie) gefrankeerd en onder gesloten omslag met vermelding ‘Aangifte arbeidsongeschiktheid’ via bpost naar de adviserend arts van je ziekenfonds. De poststempel geldt als datum van aangifte.

Hoe ziekte aangeven bij mutualiteit?

Wie moet vertrouwelijk invullen?

Als een werknemer langdurig ziek zal zijn (meer dan een maand voor een bediende of meer dan 14 dagen voor een arbeider), moet u, als arts, echter ook een document ‘vertrouwelijke’ voor diens ziekenfonds invullen. Dit document hoefde vroeger geen einddatum te bevatten, maar sinds 1 januari 2016 wél.

Hoe documenten doorsturen naar CM?

Om CM-documenten digitaal te ontvangen, kun je de link maken met Doccle. Doccle is een eenvoudige en veilige digitale brievenbus op het internet waarin je documenten ontvangt, leest en bewaart. Hoe maak je de link met Doccle? Ga naar ‘Documenten via Doccle’ en meld je aan op Mijn CM.

Wat is aangifte arbeidsongeschiktheid?

Van zodra je arbeidsongeschikt wordt, gebruik je het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid om je ziekenfonds op de hoogte te brengen. De tijd die je krijgt voor die aangifte is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Je ziekenfonds legt de aangifte voor aan de adviserend arts.

Wat te doen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid door ziekte Een werknemer die om gezondheidsredenen niet meer in staat is om te werken, moet: de werkgever onmiddellijk op de hoogte brengen. de werkgever binnen de voorziene termijn een medisch attest bezorgen. zich indien nodig onderwerpen aan het onderzoek van een controlearts.

Hoe wordt mijn ziekte-uitkering berekend?

60 procent van het brutoloon, met een minimum en een maximum die variëren naargelang het tijdstip waarop men arbeidsongeschikt werd.

Wat na gewaarborgd loon?

Het gewaarborgd loon is hetzelfde als het normale loon. Daarna, tijdens de periode van primaire arbeidsongeschiktheid (het eerste jaar), na de periode van gewaarborgd loon, krijgt de werknemer een uitkering van het ziekenfonds. De uitkering bedraagt de uitkering 60% van het begrensde brutoloon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven