Wat kan je met een Basisbankrekening?

Wat kan je met een Basisbankrekening?

Wat kan de aanvrager met de betaalrekening onder het Convenant Basisbankrekening? Een betaalrekening die onder het Convenant Basisbankrekening wordt aangeboden, is een ‘normale’ betaalrekening, waarop loon, pensioen, toeslagen of uitkering wordt gestort en waarvan kan worden betaald.

Wat is Basisbankrekening?

Een basisbankrekening is een betaalrekening waar iedere volwassene in Nederland, maar ook in de rest van de EU, recht op heeft om mee te kunnen doen in de samenleving. Betaalvereniging Nederland vindt dat iedereen ouder dan 18 jaar moet kunnen beschikken over een betaalrekening.

Wat is een Convenant rekening?

Het Convenant basisbankrekening is bedoeld om diegenen in de samenleving die om wat voor reden dan ook tot dan toe niet over een betaalrekening konden beschikken, daar alsnog toegang toe te bieden.

Hoe kan ik een bankrekening openen?

Om een Nederlandse bankrekening te kunnen openen, heb je een aantal dingen nodig:

  1. een woonadres in Nederland.
  2. een burgerservicenummer.
  3. een geldig identiteitsbewijs.

Wat te doen als je geen bankrekening kan openen?

U kunt een bankblokkade krijgen. Daardoor kunt u 8 jaar lang geen rekening openen of een lening afsluiten. Uw bank schakelt de politie in voor een strafrechtelijk onderzoek. U moet mee naar het politiebureau.

Hoeveel rekeningen mag je hebben bij Rabobank?

Veelgestelde vragen over de extra zakelijke betaalrekening Het is niet toegestaan om extra betaalrekeningen te openen met als doel negatieve rente te voorkomen. We hebben daarom een maximum van 2 zakelijke betaalrekeningen per klant.

Wat is een inzake rekening?

Je kan wel persoonlijk een extra bankrekening openen. Die rekening staat dan op jouw naam, of van de penningmeester. Achter die naam komt dan een toevoeging: “inzake paintballvereniging de gele bal”.

Wat is een Rabo basis pakket?

Het Rabobank Basispakket is een basale betaalrekening in vergelijking met het reguliere Totaalpakket van de Rabobank. Je betaalt voor het Basispakket een stuk minder, maar je krijgt standaard geen creditcard. Een extra betaalrekening openen kost in beide pakketten €11,40 per jaar.

Wat is een Convenant rekening ING?

(‘CONVENANT BASISBANKREKENING’) Dat pakket wordt ook wel aangeduid als een onder het Convenant overeengekomen betaalrekening(pakket). Met de komst van de Europese richtlijn betaalrekeningen (Richtlijn 2014/92/EU) is het recht op toegang tot een (basis)betaalrekening voor veel consumenten wettelijk geregeld.

Hoe open ik een Convenant rekening?

Om voor een betaalrekening onder het Convenant in aanmerking te komen, moet de aanvrager 18 jaar of ouder zijn, in Nederland wonen en zich kunnen identificeren met een geldig Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingenidentiteitsbewijs (W-document).

Hoe open je een bankrekening ING?

Je Betaalrekening open je eenvoudig via de Mobiel Bankieren App. Je hoeft er de deur niet voor uit. Binnen een paar minuten geopend en je kunt direct mobiel bankieren. Zo houd jij tijd over voor andere dingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven