Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Het voorwerp kan gedurende een jaar na de aangifte worden teruggevraagd door de eigenaar. Daarna wordt het eigendom van de vinder. Het jaar gaat pas in nadat het gevonden goed bij de gemeente is aangemeld. Een vinder die te laat of geen aangifte doet, wordt pas na twintig jaar eigenaar van zijn vondst.

Wat te doen met gevonden sleutels?

U kunt altijd de gevonden voorwerpen in bewaring geven aan de gemeente waar u aangifte doet. Vraag dan om een bewijs van aangifte of van inbewaringgeving. Besluit u het voorwerp zelf te bewaren? Dan moet u zorgen voor het onderhoud, zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert.

Is mijn ID gevonden?

ID-kaart gevonden door iemand anders? U kunt uw identiteitskaart helaas niet terugkrijgen als iemand hem vindt en bij de gemeente of de politie afgeeft. Vanwege de veiligheid is deze kaart niet meer geldig. Het enige wat u kunt doen is een nieuwe kaart aanvragen.

Wat te doen als je je portemonnee kwijt bent?

Ga langs bij de gemeente Het is sinds juli 2012 niet meer de taak van de politie om verloren voorwerpen terug te brengen bij hun eigenaar, maar van de gemeentes. Verloren voorwerpen moeten dan ook worden ingeleverd bij het gemeentehuis en niet bij het politiebureau.

Wat doe ik met een gevonden fiets?

Een onbeheerd voorwerp op straat is wettelijk eigendom van de betrokken gemeente. Als u op straat iets vindt (van portemonnee tot fiets, van sleutels tot identiteitspapieren), dan kunt u dit melden en – als u dit wilt – afleveren bij uw gemeente en niet bij de politie.

Wie heeft mijn telefoon gevonden?

Ga naar android.com/find en log in op uw Google-account. Als u meerdere telefoons heeft, klikt u bovenaan het scherm op de kwijtgeraakte telefoon. Als de kwijtgeraakte telefoon meer dan één gebruikersprofiel heeft, logt u in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt.

Hoe kun je je portemonnee vinden?

Om spullen makkelijker terug te vinden, werken meer dan 250 gemeenten samen met het landelijke portaal www.verlorenofgevonden.nl. Daarop is te zien of iemand je portemonnee, sleutels of fiets heeft gevonden en waar je die kunt ophalen. Dat kan zowel bij de gemeente als bij de eerlijke vinder thuis zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven