Wat kost parket schuren en lakken?

Wat kost parket schuren en lakken?

Gemiddelde kosten voor het schuren, oliën of lakken van een vloer. De gemiddelde kosten voor het renoveren van een parketvloer liggen tussen de €25 en €35 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren.

Hoe lang duurt vloer schuren en lakken?

Hoe lang duurt het schuren van een vloer? Dat is afhankelijk van het type vloer en of er veel schuur-obstakels in de woning zijn. Gemiddeld kun je ongeveer 50 m2 in één dag schuren en 2x lakken. Voor vloeren die afgewerkt worden met olie 60-70 m2 in één dag.

Kan je zelf parket schuren?

In theorie kunt u zelf uw parketvloer schuren, echter heb ik veel renovatieklussen gezien waar zelf parket schuren leidde tot beschadigingen aan de houten vloer. Een parketvloer schuren is echter niet zomaar een klus, nee u dient doordacht en grondig te werk te gaan.

Wat kost een eiken vloer schuren en olien?

De kosten van een houten vloer schuren liggen gemiddeld tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief materiaal en werkuren. Er zijn een aantal prijsbepalende factoren, zoals de grootte van je vloer en speciale wensen die het voor jou duurder of goedkoper kunnen maken.

Hoe kan ik het best een parketvloer lakken?

Ga je een hardhouten vloer lakken (bijvoorbeeld eiken of teak)? Breng dan drie lagen transparante parketlak (mat of zijdeglans) of parketlak (mat, eiglans, glans) aan voor een kleurloze, transparante of houtkleurige afwerking. Schuur tussen de lagen door de vloer licht op en maak het stofvrij.

Hoe duur is een parketvloer?

Wat kost een parketvloer?

Soort parket excl. leggen Prijs*
Massief houten vloer € 50 – 175 per m2
Multiplank lamelparket (2-laags) € 40 – 120 per m2
Lamelparket (3-laags) € 30 – 60 per m2
Ondervloer € 1 – 10 per m2

Hoe lang moet een gelakte vloer drogen?

Lak: De gelakte houten vloer moet drogen. Ga daarom pas na 12 – 14 uur drogen de nieuw gelakte vloer op. Nadat deze 12-14 uur heeft gedroogd, moet de lak nog ongeveer 1-2 werken door drogen.

Hoe lang duurt hout schuren?

Een normale parketvloer schuren we binnen één dag, inclusief het afwerken en stofvrij maken. De hoeveelheid te schuren vierkante meters en de gekozen afwerking hebben echter invloed op de duur van de totale behandeling.

Hoe mozaiek parket schuren?

Bij mozaïek parket schuur je naar het raam toe of in de lengterichting van de kamer. Het is belangrijk dat je na elke schuurbeurt je vloer stofzuigt. Verwijder stof nooit met een natte doek.

Welke korrel parket schuren?

Voor het schuren van houten vloeren worden grofheden van 20 tot 160 gebruikt. De keuze hangt af van de hardheid van de ondergrond, de laagdikte die moet worden verwijderd en het aantal keren dat u wilt gaan schuren (2-3 keer). Voor het mooiste resultaat verhoogt u per keer de korrel met ongeveer 60.

Hoe knap ik mijn houten vloer op?

Schuren en lakken Bij normaal gebruik heeft een parketvloer gemiddeld eens in de 10 tot 15 jaar een opknapbeurt nodig. Een houten vloer opknappen doe je door hem te schuren en te lakken. De nieuwe laklaag bepaalt de uitstraling van de vloer, maar voor het beste resultaat is vooraf wel een schuurbeurt nodig.

Welke lak voor parketvloer?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven