Wat kost keuring voor verkoop lichte vracht?

Wat kost keuring voor verkoop lichte vracht?

Meest voorkomende tarieven

Meest voorkomende tarieven
Lichte vrachtauto diesel (*) € 57,60
Vrachtauto of trekker diesel (*) € 79,10
Aanhangwagen +3,5 ton (*) € 53,90
Aanhangwagen <= 3,5 ton (*) € 38,40

Hoe lichte vracht inschrijven?

Bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (D.I.V) worden bij overdracht voor de inschrijving volgende documenten gevraagd, in functie van de situatie:

  1. uittreksel uit de huwelijksakte;
  2. uittreksel uit de geboorte-akte;
  3. uittreksel van de gemeente uit het samenlevingscontract;
  4. overlijdensakte.

Wat kost een Tweedehandskeuring?

Een tweedehandskeuring kost plusminus 60 euro. Een visuele tweedehandskeuring plusminus 42 euro.

Wat is een Identificatieverslag?

Het identificatieverslag herneemt de gegevens ter identificatie van het voertuig. Dit document wordt uitgereikt na de eerste keuring in een keuringscentrum. Om het voertuig opnieuw voor te rijden moet u in het bezit zijn van dit document.

Wat kost keuring voor verkoop auto?

Als je je auto wil verkopen, moet je een technische keuring voor verkoop of tweedehandskeuring laten uitvoeren. De kostprijs van deze keuring bedraagt € 59,10.

Wat kost een herkeuring?

De basiskeuring of periodieke autokeuring kost €32,70 per voertuig. Hoeveel kost een herkeuring? Op verzoek van een bevoegde persoon kost dit €13,10. In gevolge een administratieve keuring of herkeuring is dit €8,30.

Wat verandert er voor lichte vracht?

een laadruimte waarvan de lengte minstens 50% bedraagt van de lengte van de wielbasis. een laadruimte die over haar hele oppervlakte bestaat uit een van het koetswerk deel uitmakende, vaste of duurzaam bevestigde horizontale laadvloer zonder verankeringsplaatsen voor bijkomende banken, zetels of veiligheidsgordels.

Welke auto’s komen in aanmerking voor lichte vracht?

Fiscaal gezien zijn slechts twee types auto’s een lichte vracht. Ten eerste zijn dat auto’s met een gesloten (!) laadruimte van minstens 50% van de wielbasis die over de hele oppervlakte voorzien is van een vaste horizontale vloer zonder bevestigingspunten voor extra banken, stoelen of veiligheidsgordels.

Wat kost de keuring?

Hoeveel kost het om mijn auto te laten keuren?

Is gelijkvormigheidsattest nodig voor keuring?

Naar de technische keuring brengt u alle boorddocumenten mee die verplicht zijn als u met uw voertuig op de openbare weg rijdt: Belgisch inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs. gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC)

Wat is COC of gelijkvormigheidsattest?

Het Belgisch gelijkvormigheidsattest of Europees COC bekrachtigt dat het voertuig overeenstemt met de beschrijving in de homologatie (goedkeuringsdossier). Dit document wordt uitgereikt door de constructeur of de officiële mandataris.

Welke rij keuring lichte vracht?

Lichte bedrijfsvoertuigen dienen vóór ingebruikname voorgereden te worden in een keuringsstation: Na de aller eerste inschrijving van een voertuig wordt de eerste van de periodieke keuringen uitgevoerd.

Wat zijn bedrijfsvoertuigen?

Motorvoertuig speciaal ingericht voor het vervoer van goederen, voor dienstverlening en-of ondersteuning bij dienstverlening. Het gaat hier om de volgende vijf hoofdcategorieën : bestelauto`s, vrachtauto`s, trekkers voor oplegger, speciale voertuigen en autobussen.

Wat kost een keuring voor verkoop?

Hoeveel kost keuring personenwagen?

Een standaardkeuring voor personenwagens kost 32,70 euro. Houd er rekening mee dat extra controles, zoals bv. een milieukeuring, bijkomende kosten met zich meebrengen. Die extra controles staan ook vermeld op uw keuringsbewijs.

Wat kost ombouw naar lichte vracht?

Veel Belgen wagen de stap om hun auto, niet zelden een zware 4×4, om te laten bouwen tot een lichte vracht. Zo’n transformatie vereist al bij al weinig werk. Een professional rekent je hiervoor weliswaar gemiddeld tussen de 1.000 en 2.000 euro aan, afhankelijk van het type voertuig.

Kan ik als particulier een lichte vracht inschrijven?

Niet enkel professionals, maar ook particulieren mogen op eigen naam een lichtevrachtauto inschrijven. Zo kan je ook als particulier profiteren van de fiscale voordelen die deze voertuigklasse biedt. De fiscus kan uiteraard de regels aanpassen indien men ziet dat veel particulieren hier gebruik van maken.

Kan ik als particulier lichte vracht inschrijven?

Niet alleen voor professionals, maar voor iedereen. Er bestaan namelijk geen wettelijke bezwaren voor een particulier om op zijn eigen naam een lichtevrachtauto in te schrijven of zijn break, monovolume of SUV om te vormen om te profiteren van de fiscale voordelen die deze voertuigklasse biedt.

Een lichte vrachtwagen is een motorvoertuig bestemd voor goederenvervoer met een maximum toegelaten massa ( MTM) ≤ 3.500 kg. U betaalt de jaarlijkse verkeersbelasting van een lichte vrachtwagen als de laadruimte van het voertuig altijd minstens 50 % bedraagt van de lengte van de wielbasis.

Wat is een bedrijfsvoertuig keuring?

Voertuigen dienen – na inschrijving – in vastgestelde periodes voor een technische keuring in een keuringsstation naar keuze te worden voorgereden. Voor de periodieke keuring wordt een uitnodiging naar de eigenaar (titularis of naam waarop het voertuig werd ingeschreven) verstuurd.

Wat zijn lichte bedrijfsvoertuigen?

Lichte bedrijfsvoertuigen zijn voertuigen van de categorie N1 die ontworpen en gebouwd worden voor het vervoer van goederen met een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) kleiner dan of gelijk aan 3,5 ton.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven