Welke mogelijkheden heeft een school met betrekking tot social media?

Welke mogelijkheden heeft een school met betrekking tot social media?

Veel scholen en leraren zetten sociale media in. Bijvoorbeeld om contact te onderhouden met ouders, voor communicatie tijdens stages op het mbo of als inspirerende aanvulling op bestaande lesmethodes.

Wat vind je van social media?

Wat zijn sociale media? Sociale media worden ook wel sociale netwerken genoemd. Het zijn media waarbij mensen met elkaar in verbinding staan, bijvoorbeeld door online ‘vrienden’ met elkaar te worden. Op sociale media deel je informatie met elkaar, bijvoorbeeld een foto, nieuwtje of filmpje.

Is sociale media veilig?

Voeg alleen mensen aan uw vriendenlijst toe die u ook in het echt kent. Foto’s en berichten kunnen ook na het verwijderen nog op internet rond blijven zwerven. Denk goed na voordat u iets plaatst. Wanneer u een foto van bijvoorbeeld uw kleinkind wilt posten, vraag eerst om toestemming.

Hoe om te gaan met social media?

  1. Verstandig omgaan met internet en sociale media.
  2. Hou het veilig met uw wachtwoord.
  3. Let op met kinderen.
  4. Wees alert voor valse e-mails.
  5. Waak over uw privacy.
  6. Leef ook offline.
  7. Meer weten.

Wat is een social media protocol?

Het protocol wil de onderwijsinstelling, haar medewerkers, studenten, leerlingen en ouders beschermen tegen de mogelijke negatieve gevolgen van social media door uitingen van henzelf of van andere betrokkenen.

Wat is social media scholieren?

Het begrip Social Media betekent: verzamelbegrip voor online platformen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter en WhatsApp zijn de meest gebruikte Social Media sites.

Wat is de definitie van social media?

Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen.

Wat zijn sociale platformen?

sociale media zelfst. naamw. online platformen waar de gebruikers zelf voor de inhoud zorgen Internet Voorbeeld: `Tot de sociale media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en Google+ gerekend.

Wat houdt veilig sociale media gebruik in?

Sociaal foto’s en video’s delen op sociale media Vraag altijd toestemming aan degene die duidelijk en herkenbaar op je foto’s of video’s te zien is voordat je het materiaal doorstuurt naar anderen of op het internet verspreidt. Voeg ook niet ongevraagd mensen toe (taggen) aan foto’s en video’s.

Wat zijn de gevaren van social media?

Een ander nadeel is dat uw kind met iedereen in contact kan komen met wie ze maar willen, en daar zitten helaas mensen bij die niet zulke goede bedoelingen hebben. Gevaren voor kinderen die zich op social media bevinden zijn onder andere Groomers, Sexting, Cyberpesten, Misleiding, Loverboys en Games.

Hoe gaan jongeren om met social media?

In de puberteit is contact met leeftijdgenoten heel erg belangrijk. Sociale media zijn dan ook populair bij jongeren….Zij gebruiken sociale media vooral om:

  • goed op de hoogte te zijn van wat iedereen doet;
  • te weten wat er te doen is in het weekend;
  • te weten welke afspraken er gemaakt worden;
  • zelf afspraken te maken.

Wat is social media werkstuk?

Social media is een verzamelnaam voor alle internetmiddelen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Denk hierbij aan websites en apps. Op social media kan iedereen teksten plaatsen. Maar ook foto’s, video’s en muziek.

Toch zijn er legio goede kanten te ontdekken, bijvoorbeeld op het educatieve vlak. Tieners zetten sociale media in voor het leerproces thuis en op school, ze gebruiken Instagram, Twitter of YouTube om meer te leren over hun hobby’s.

Wat vinden leraren van online les?

Hoe vinden jullie het om online les te geven? Aline: Ik ben er heel enthousiast over. Ik vind het leuk dat het online net zo sociaal en gezellig kan zijn als in een fysieke les. Voor de docent is het in het begin technisch ingewikkelder, en ik doe langer over de voorbereiding, maar ik vind het heel leuk om te doen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven