Hoe duur is een zebravink?

Hoe duur is een zebravink?

De kwaliteit en kleur bepalen de prijs, welke kan variëren van enkele euro’s, tot zelfs vele honderden euro’s voor showvogels. Zebravinken kunnen dus relatief goedkoop zijn in aanschaf, maar ook in onderhoud.

Waar kan ik zebravinken kopen?

Zebravink in alle kleurslagen kopen? – Birdtrade in- en verkoop van vogels en toebehoren.

Welke soorten Zebravinken zijn er?

De zebravink kent twee soorten. De zebravink zoals bijna iedereen hem kent, maar ook de Timor Zebravink. De Timor zebravink is een ondersoort en is minder bekend. De Timor zebravink is een stuk kleiner en spitser.

Wat kost een Gouldamadine?

De aanschafprijs voor gouldamadines hangt af van de kleurslag en de kwaliteit van de vogel. De prijs loopt vanaf € 35,- per koppel, en voor goede tentoonstellingsdieren een veelvoud daarvan. Dierenspeciaalzaken verkopen tropenzaad, millet en ander voer van goede kwaliteit en ook grit moet aangeschaft worden.

Wat kost een rijstvogel?

Tropische vogels

Nederlandse naam: / Mutatie: Koppel:
Purper glansspreeuw € 75,00
Purpergranaatastrilde € 60,00
Rijstvogel / Grijs € 20,00
Rijstvogel / Wit € 25,00

Waar kan ik grasparkieten kopen?

Waar haal je een parkiet? Je kan parkieten kopen bij kwekers, dierenwinkels en soms ook adopteren bij asielen. Als je een tamme vogel wilt, kies dan voor een vogel die in een huishouden is opgegroeid en gewend is aan het contact met mensen.

Wat voor voer krijgt een zebravink?

Zebravinken mogen allerlei soorten fruit en groente, zoals sinaasappel, sla, appel, ijsbergsla, komkommer, meloen, etc. Het enige wat écht giftig is voor vogels is avocado. Daarnaast mogen ze ook sommige soorten planten, zoals bijvoorbeeld paardenbloem bladeren.

Welke vogels kun je bij zebravinken zetten?

Zebravinken kunnen eigenlijk beter met parkieten worden gehouden dan met de nerveuzere kanaries, en in een volière zullen deze twee niet-verwante soorten niet veel aandacht aan elkaar besteden.

Hoeveel gouldamadines in voliere?

De vuistregel bij kleinere tropen is geloof ik 1 koppel per m3 dus denk dat dat wel moet kunnen. Als je het zelf niet te druk vindt, houdt er rekening mee dat bij deze vogels een nest van 6 jongen niet gek is.

Welke vogels kunnen samen met gouldamadines?

Over het algemeen kunnen deze vogels goed samenleven: de gouldamadine, bichenows astrild, japanse meeuw, ceresamadine, samoapapegaaiamadine, muskaatvink en de bruinborstrietvink.

Wat kost een Mozambiquesijs?

Richtprijzen voor tropische vinken

SOORT KOPPEL POP
Mozambiquesijs € 130,00 €60-70
Japanse nachtegaal € 350,00 € 200,00
Japanse pestvogel € 150,00
Java bronzenmannetje € 55,00

Hoe duur is een Meyer papegaai?

Onze persoonlijke ervaring met onze Meyer papegaai is op financieel vlak: 450 euro voor de aanschaf van Coco, eenmalige verzekeringskosten van €50 voor een jaar (raden we aan indien het gaat om een baby papegaai) en wat voeding & speeltjes (circa €100).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven