Inhoudsopgave
Wat is een Sociale kaart sociaal werk?
Wat is een sociale kaart? In een Sociale Kaart vinden burgers en hulpverleners informatie over organisaties en hun aanbod van diensten, producten en activiteiten in het sociale domein. Ook kan de Sociale Kaart worden ingericht voor een specifieke doelgroep.
Waarom is een Sociale kaart nuttig?
De Sociale kaart levert een bijdrage aan de eigen kracht en zelfredzaamheid van burgers en biedt ondersteuning in het werkproces van professionals in de frontoffice en sociale (wijk)teams van gemeenten.
Wat is een Sociale kaart GGZ?
Deze sociale kaart biedt een compleet, actueel en betrouwbaar overzicht van de beschikbare (GGZ-)zorg op één plek. Op dit moment biedt het een actueel overzicht van huisartsenpraktijken en zorgaanbieders GGZ.
Wat is opgenomen in de Sociale kaart?
De sociale kaart geeft een overzicht van de welzijns- en zorgactoren die gevestigd zijn of actief zijn in een bepaalde gemeente. De gemeenten kunnen hun eigen website verrijken met gegevens die rechtstreeks uit de sociale kaart gehaald worden.
Wat voor instanties staan er op een sociale kaart?
De Sociale kaart is een website, voor burgers en professionals, met informatie over formele en informele organisaties en activiteiten rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.
Wat is de sociale kaart in de zorg?
Een sociale kaart is een overzicht van instellingen op het gebied van welzijn, gezondheidszorg, en maatschappelijke dienstverlening. De sociale kaart verwijst naar instellingen die bepaalde hulp bieden met betrekking tot een bepaalde doelgroep.
Wat is de Sociale kaart in de zorg?
Wie maakt een Sociale kaart?
De sociale kaart wordt vaak gemaakt door een gemeente of door organisaties die werken in een buurt of wijk. Het is een digitale wegwijzer die antwoord geeft op vragen als ‘hoe vind ik passend werk’, ‘wie kan me helpen bij administratie’, of ‘wat is er te doen in mijn wijk? ‘.
Wie zijn de initiatiefnemers van de sociale kaart?
Wie zijn de initiatiefnemers en partners? De vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van Brussel (VGC) werken sinds 2001 samen aan één sociale kaart die gebiedsdekkend is voor Vlaanderen en Brussel.
Wat is het opstellen van een sociale kaart?
De sociale kaart wordt vaak gemaakt door een gemeente of door organisaties die werken in een buurt of wijk. Het is een digitale wegwijzer die antwoord geeft op vragen als ‘hoe vind ik passend werk’, ‘wie kan me helpen bij administratie’, of ‘wat is er te doen in mijn wijk?
Wat is een sociale kaart ouderenzorg?
Sociale kaarten: Een sociale kaart geeft inzicht in andere organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de omgeving.