Hoeveel bedraagt het vakantiegeld in de bouw?

Hoeveel bedraagt het vakantiegeld in de bouw?

Werkgevers in de bouw betalen 108% RSZ op het loon van hun werknemers. De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) stort die 8% door naar de vakantiekas.

Hoeveel bedraagt het vakantiegeld voor arbeiders?

Het vakantiegeld van de arbeiders dat hun via de vakantiecheque uitbetaald wordt, bedraagt 15,38% van het brutojaarloon van het vakantiedienstjaar aan 108%[1]. Dit percentage komt overeen met twee maal 4 weken loon (enkel en dubbel vakantiegeld).

Hoeveel vakantiegeld bouw 2021?

Het Vakantiefonds Bouw zal op donderdag 17 juni 2021 het vakantiegeld uitbetalen. Het Vakantiefonds Bouw heeft aangegeven om het vakantiegeld bouw voor 2021 uit te betalen op donderdag 17 juni. Dat gebeurt uitsluitend via een bankoverschrijving. Zonder bankrekeningnummer kan het vakantiegeld niet worden uitbetaald.

Hoe vakantiegeld uit dienst berekenen?

Een medewerker die je ontslaat of die zelf opstapt, heeft recht op vertrekvakantiegeld ten bedrage van 15,34 % van het verdiende brutoloon: 7,67 % enkel vertrekvakantiegeld plus 7,67 % dubbel vertrekvakantiegeld. Omdat het enkel vertrekvakantiegeld wordt beschouwd als loon, betaal je er socialezekerheidsbijdragen op.

Hoeveel bedraagt eindejaarspremie bouw?

De bruto-eindejaarspremie bedraagt 8,33% van het brutoloon dat je als uitzendkracht verdiend hebt in de referteperiode.

Hoeveel is het vakantiegeld?

U heeft recht op vakantiegeld van minimaal 8% van uw bruto jaarsalaris van het afgelopen jaar. De wettelijke term hiervoor is vakantiebijslag. Maar de meeste mensen noemen het vakantiegeld of vakantietoeslag.

Hoeveel bedraagt enkel vakantiegeld?

Het vertrekvakantiegeld bedraagt 15,34% van het verdiende brutoloon: 7,67% enkel vertrekvakantiegeld plus 7,67% dubbel vertrekvakantiegeld. Het enkel vertrekvakantiegeld wordt gezien als loon en daarover betaal je als werkgever socialezekerheidsbijdragen.

Hoeveel vakantiegeld pensioen 2021?

De totale som (beperkt vakantiegeld + verhoging) mag nooit meer bedragen dan het volledig vakantiegeld. Het rustpensioen als werknemer aan gezinsbedrag bedraagt 545,48 EUR in mei 2021. We beperken het vakantiegeld tot 545,48 EUR.

Hoe wordt dubbel vakantiegeld berekend?

Het dubbel vakantiegeld bedraagt 92% van het bruto maandloon van de bediende. Formule: 4 weken vakantiegeld = 92% van het bruto maandloon. Een jaar is immers gelijk aan 52,15 weken en een maand dus aan 52,12 / 12 = 4,35 weken.

Hoe wordt vakantiegeld berekend bij nieuwe werkgever?

De nieuwe werkgever berekent een vakantiegeld alsof de bediende gedurende het ganse vakantiedienstjaar bij hem zou gewerkt hebben en mag het vertrekvakantiegeld verrekenen met het berekend bedrag (de aftrek mag nooit groter zijn dan het bedrag aan vakantiegeld voor de verlofdagen die de bediende opneemt).

Hoe zit het met vakantiegeld bij ontslag?

Uitbetaling van vakantiedagen en vakantietoeslag Bij beëindiging van uw dienstverband heeft u als werknemer recht op uitbetaling van uw opgebouwde maar nog niet genoten vakantiedagen. Daarnaast zal de werkgever u ook de tot aan de ontslagdatum opgebouwde vakantietoeslag moeten uitbetalen.

Hoeveel bedraagt eindejaarspremie dienstencheques?

Hoeveel bedraagt de premie? Sinds het jaar 2021 bedraagt de eindejaarspremie 4,50% van de brutolonen die op jaarbasis aan de werknemer worden betaald tijdens de referteperiode.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven