Waar kan ik de Staatscourant vinden?

Waar kan ik de Staatscourant vinden?

Op officielebekendmakingen.nl vindt u de officiële publicaties van het Staatsblad, de Staatscourant, het Tractatenblad, de Gemeentebladen, Provinciale bladen, Waterschapsbladen en Bladen gemeenschappelijke regeling. Daarnaast vindt u hier alle publicaties van het parlement.

Waar vind ik oude Staatsbladen?

Oude Staatsbladen zijn digitaal beschikbaar vanaf 1813-2004 via Delpher – Tijdschriften.

Wat is het verschil tussen Staatsblad en Staatscourant?

De Nederlandse Staatscourant (officiële afkorting: Stcrt.) is een digitale uitgave van de Nederlandse regering waarin algemeen verbindende voorschriften worden gepubliceerd die bij ministeriële regeling zijn vastgesteld, of vanwege het Rijk zijn vastgesteld maar niet in het Staatsblad gepubliceerd worden.

Wat staat er in de Staatscourant?

Artikel 4 van de Bekendmakingswet schrijft publicatie in de Staatscourant voor van: bij ministeriële regeling vastgestelde algemeen verbindende voorschriften en. de overige vanwege het Rijk vastgestelde algemeen verbindende voorschriften, voor zover deze niet in het Staatsblad geplaatst dienen te worden.

Hoe vaak komt de Staatscourant uit?

Iedere dag verschijnen op www.officielebekendmakingen.nl de bekendmakingen van de Nederlandse overheden, dat geldt ook voor alle bekendmakingen in de Staatscourant.

Wat zijn overheidspublicaties?

KOOP is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren.

Waar kan ik Kamerstukken vinden?

Kamerstukken van 1814 tot heden vindt u op de website officielebekendmakingen.nl.

Hoe publiceer ik in de Staatscourant?

De aanlevering voor publicatie in de Staatscourant gebeurt digitaal. Alle overheidsinstanties die een bekendmaking moeten publiceren in de Staatscourant leveren dit aan via het Digitaal Loket of het Decentrale Regelgeving Platform (DRP).

Wat wordt gepubliceerd in het Staatsblad?

In het Staatsblad (de officiële naam is Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden) worden alle Nederlandse wetten en algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) bekendgemaakt. Zonder publicatie in het Staatsblad kunnen wetten en AMVB’s niet in werking treden.

Hoe publiceer je in de Staatscourant?

Alle overheidsinstanties die een bekendmaking moeten publiceren in de Staatscourant leveren dit aan via het Digitaal Loket of het Decentrale Regelgeving Platform (DRP).

Wat is de Kamer van gerechtelijke aankondigingen?

De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) omvat alle actieve gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders van het land. De NKGB heeft rechtspersoonlijkheid en is gevestigd in Brussel.

Wat is koop overheid?

Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving. Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.

Hoe kan ik Kamerstukken vinden?

Waarom publicatie in Staatscourant?

Wat is de Wet elektronische publicaties?

Invoering van de Wet elektronische publicaties per 1 juli 2021. Het doel van de Wep is de toegankelijkheid van (voorgenomen) overheidsbesluiten te vergroten door burgers digitaal te informeren over besluiten die invloed hebben op hun leefomgeving.

Wat is het Gemeenteblad?

In het Gemeenteblad vindt u publicaties van gemeenten, zoals verordeningen en kennisgevingen over vergunningen. Niet alle gemeenten plaatsen hier hun publicaties. Ook kan het zijn dat sommige publicaties op andere wijze gepubliceerd worden, bijvoorbeeld op een gemeentelijke website of een huis-aan-huisblad.

Waar vind ik de parlementaire geschiedenis?

De parlementaire geschiedenis van een wet is terug te vinden in de ‘kamerstukken’, ook wel aangeduid als ‘parlementaire documenten’ of ‘officiele publicaties’. De Kamerstukken bevatten alle schriftelijke stukken die regering en parlement uitwisselen bij de behandeling van een wetsvoorstel.

Waar kan ik een memorie van toelichting vinden?

De Memorie van toelichting is geen wet, maar een Kamerstuk dat een toelichting geeft op een wet. Vandaar dat de Memorie van toelichting niet te vinden is onder Wet- en regelgeving. U kunt deze (vanaf 1 januari 1995) vinden in het onderdeel Officiële bekendmakingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven