Hoe groot is de kans dat je zwanger raakt met de pil?

Hoe groot is de kans dat je zwanger raakt met de pil?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Wat als je 1 keer de pil vergeet?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Kan je zwanger worden als je 1 keer de pil vergeet?

Als je 1 dag te laat gestart bent met een nieuwe pilstrip ben je niet beschermd tegen zwangerschap. Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt. Neem zo snel mogelijk de noodpil in als je de voorbije 5 dagen seks hebt gehad.

Hoe werkt de pil in je lichaam?

De hormonen in de pil zorgen dat er juist géén eicel vrijkomt. Ze beïnvloeden ook de baarmoederwand, zodat een bevrucht eitje zich daar niet kan nestelen. Bovendien wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen minder goed in de baarmoeder kunnen doordringen.

Hoe weet je dat je zwanger bent als je de pil slikt?

Ook als je aan de pil bent, kun je een zwangerschapstest doen. De pil is niet schadelijk voor je ongeboren kind, maar het is wel de bedoeling dat je meteen stopt met het slikken van de pil als je ontdekt dat je zwanger bent.

Is het erg als je 2 pillen op 1 dag slikt?

Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen. Je kunt nu verder gaan met het normale schema. De werkzaamheid van je pil is niet verminderd. Kortom, je bent voldoende beschermd en loopt geen risico om zwanger te worden.

Wat is de functie van de pil?

De pil bevat 2 kunstmatige hormonen: oestrogeen en progestageen. Die hormonen zorgen ervoor dat: Er geen eisprong meer plaatsvindt. Zaadcellen niet meer door het slijm van de baarmoederhals geraken.

Hoe begin je met de pil?

Starten met de pil: zo doe je dat Je kunt het beste starten met de pil op de eerste dag van je menstruatie. Zo ben je direct beschermt tegen zwangerschap. Een anticonceptiepil neem je iedere dag op een vast tijdstip in. Na elke pilstrip slik je gedurende één week geen pillen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven