Wat is gestabiliseerd zand?

Wat is gestabiliseerd zand?

Gestabiliseerd zand is zand dat bestaat uit betonzand met circa 10% cement. Door de toevoeging van cement is gestabiliseerd zand veel stabieler dan standaard zand en zorgt het voor een stevigere ondergrond. Daarbij is het van belang dat de ondergrond goed verdicht wordt door aanstampen, trillen of walsen.

Wat kost gestabiliseerd zand?

Gestabiliseerd zand is betonzand met 10 tot 20 procent cement en wordt veel gebruikt als fundering in de wegenbouw en voor een oprit, tuin en terras. Het soortgelijk gewicht van één kuub is ongeveer 1600 kilogram en is leverbaar vanaf € 282,50. Voor iedere kuub extra wordt er € 82,50 extra gerekend.

Wat is de verhouding van gestabiliseerd zand?

Voor chape is de verhouding 1/4, 1 deel cement en 4 delen zand. Bij stabilisé gebruik je best 1 deel cement en 8 delen zand.

Hoe snel droogt gestabiliseerd zand?

Zand is het grootste bestanddeel van stabilisé en zorgt ervoor dat deze vrij snel uitdroogt. De verwerkingstijd voor stabilisé is bijgevolg vrij kort, zo’n twee à drie uur. Om het uitdrogingsproces uit te stellen, wordt soms een vertrager toegevoegd aan het mengsel.

Hoeveel cement voor gestabiliseerd zand?

Wat is de mengverhouding om stabilisé te maken? Wanneer je stabilisé gaat afhalen bij een bouwhandel/betoncentrale, wordt er meestal rekening gehouden met 150 kg cement per kubieke meter. Als mengverhouding voor stabilisé, wordt er standaard gekozen voor 1 deel cement, 8 delen zand.

Is gestabiliseerd zand waterdoorlatend?

Meestal kiest men voor stabilisé; dit mengsel van zand en cement is waterdoorlatend. De precieze mate van waterdoorlaatbaarheid hangt af van de verhouding tussen het zand en het cement.

Hoeveel kost een kuub Stabilisé?

Stabilisé (100kg cement/m3) van 46€/m3 geleverd.

Wat doet Stabilisatiezand?

Stabilisatiezand is speciaal te gebruiken voor het creëren van een stevige ondergrond, zodat bestrating met een dikte van minder dan 3 cm. een extra verharde onderlaag krijgt en minder kans heeft te breken.

Wat is de verhouding van Stabilisé?

De ideale meng verhouding voor stabilisé? Die ligt ergens rond één schep cement per acht scheppen zand. Meng je er proportioneel te weinig cement in, riskeer je dat de stabilisé te weinig vastheid heeft. Ga je er een te grote portie cement in vermengen, dan wordt de onderlaag minder waterdoorlaatbaar.

Wat is de verhouding van beton?

Hoe maak je zelf beton? Ofwel from scratch. Daarvoor heb je vier grondstoffen nodig, in de 1-2-3-verhouding: 1 deel cement, 2 delen betonzand, 3 delen grind en 0,5 tot 0,6 deel water.

Hoe lang droogt Stabilise?

Is de stabilisélaag bijvoorbeeld tien centimeter dik en heb je rijnzand gebruikt, dan bedraagt de duur van uitdroging en uitharding ongeveer zeven dagen. Is de stabilisé aangemaakt met lommelzand, met plaatzand of met scheldezand, dan kan het uitharden makkelijk twee tot drie weken duren.

Hoe lang duurt het voordat cement droog is?

Wordt een dekvloer van cement gemaakt dan is de droogtijd als volgt: na 24 uur is de dekvloer beloopbaar en voor het totale drogingsproces kan gerekend worden op 1 week per cm dekvloer. Om dit proces te versnellen kan gelucht worden (niet verwarmen!) of een verharder toegevoegd worden aan het mengsel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven