Hoe moet je een breuk optellen?

Hoe moet je een breuk optellen?

Bij een breuk bereken je eerst alles boven de deelstreep, vervolgens alles onder de deelstreep en dáárna deel je het pas door elkaar. Als geheugensteuntje kun je doen alsof alles zowel boven als onder de deelstreep tussen haakjes staat. Als je een breuk tegenkomt, wil je die zo ver mogelijk vereenvoudigen.

Hoe bereken je een breuk plus een breuk?

Bij het optellen van breuken moet je eerst zorgen dat de noemers gelijk zijn en tel je de tellers bij elkaar op. Als de noemers niet gelijk zijn moeten deze eerst gelijknamig gemaakt worden. Om breuken op te tellen is van belang dat deze gelijknamig zijn.

Wat is een breuk in rekenen?

Een breuk of gebroken getal is de onuitgewerkte deling van een geheel getal, de zogeheten teller, door een ander geheel getal, de noemer. De teller telt het aantal door de noemer genoemde geheeltallige delen. Tussen de teller en de noemer staat een streep: de breukstreep.

Hoe reken je een breuk uit?

Een belangrijke regel is dat een getal delen door een breuk hetzelfde is als het getal vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk. Ook hiervoor geldt de regel: Een breuk delen door een breuk is hetzelfde als de breuk vermenigvuldigen met het omgekeerde van de breuk.

Wat is een geheel van een breuk?

Een breuk geeft aan hoe groot een deel is van een geheel. Een hele is hetzelfde als het totaal. Op deze breukenkaart zie je een voorbeeld van een chocoladereep, die nog heel is.

Wat is een breuk in het lichaam?

Een breuk (hernia) is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de buikwand. De breuk is herkenbaar als een bobbel of zwelling ter plaatse.

Hoe reken je breuken uit groep 7?

De teller en noemer van de ene breuk vermenigvuldigen met de noemer van de andere breuk en visa versa. Let op dat de voorste breuk in de som ook in de tweede versie vooraan blijft staan! Zodra de noemers gelijk zijn tel je de tellers bij elkaar op of trek je de tellers van elkaar af en heb je het antwoord op de som.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven