Inhoudsopgave
- 1 Hoeveel kost invoeren auto uit Duitsland?
- 2 Hoe moet je een auto importeren uit Duitsland?
- 3 Waarom auto importeren uit Duitsland?
- 4 Kan ik zelf een auto invoeren uit Duitsland?
- 5 Hoe lang duurt het invoeren van een auto uit Duitsland?
- 6 Hoe auto invoeren van Duitsland naar Belgie?
- 7 Wat zijn de laatste stappen bij import van een Duitse auto?
- 8 Waarom een auto kopen in Duitsland?
- 9 Wat zijn de top 10 importlanden in Duitsland?
Hoeveel kost invoeren auto uit Duitsland?
Op het moment dat je de auto invoert in Nederland moet je ook invoerrechten betalen. voor een auto jonger dan 30 jaar is dit 10% over de aankoopwaarde+transportkosten. Voor een auto ouder dan 30 jaar betaal je geen invoerrechten maar alleen de 6%btw.
Hoe moet je een auto importeren uit Duitsland?
Zelf een auto importeren in 5 stappen
- Keuring*/kentekenonderzoek bij de RDW.
- Afgifte belastingaangifte voor de verschuldigde rest-BPM.
- Na ontvangst belastingaanslag deze direct betalen.
- Na ontvangst kenteken (ca een week na betalen BPM) kentekenplaten laten maken.
Waarom auto importeren uit Duitsland?
Prijsvoordeel import auto Om maar met de deur in huis te vallen! de voornaamste reden om een auto te importeren is het prijsvoordeel. Auto’s zijn in het buitenland vaak een stuk voordeliger in de aanschaf en door slim om te gaan met de belasting en BPM regels blijft er ook na import vaak nog een flink voordeel over.
Is het voordelig om een auto uit Duitsland te importeren?
Duurdere auto importeren levert tientallen procenten voordeel op. Dat kan veel geld schelen: zeker in het hoge prijssegment (rond 150.000 euro) komt het voor dat gebruikte auto’s tot wel 40 procent (!) goedkoper zijn dan compleet nieuwe exemplaren.
Wat kost het invoeren van een auto uit Belgie?
Wanneer je een auto in België, of een ander EU-land koopt, hoef je gelukkig geen invoerrechten te betalen. De BTW hangt af van de auto. Als het een nieuwe auto is, moet je BTW wel betalen. Bij een tweedehandse auto hoeft dat niet.
Kan ik zelf een auto invoeren uit Duitsland?
Heeft je auto nog een geldige duitse APK (TÜV of HU/AU) dan kunnen ze deze bij het invoeren overnemen en hoeft je auto niet opnieuw APK gekeurd te worden. Verder zul je nog kentekenplaten moeten laten maken.
Hoe lang duurt het invoeren van een auto uit Duitsland?
Het volledige proces van transporteren, importeren en registreren duurt ongeveer drie weken. Dan rekenen wij vanaf het moment dat de aankoop gedaan wordt bij de Duitse autodealer. Wanneer wij het transport mogen regelen wordt er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt bij de dealer in Duitsland.
Hoe auto invoeren van Duitsland naar Belgie?
Hoe importeer je een voertuig uit Duitsland?
- het voertuig en de handelaar te controleren.
- het transport naar België uit te voeren met onze gesloten trailer.
- te onderhandelen over de prijs.
- de garantie te controleren.
- de douane, keuring en btw in orde te brengen.
- een tijdelijke autoverzekering voor import te regelen.
Welke papieren heb je nodig om een Duitse auto te importeren?
In Duitsland hoor je twee documenten bij je auto te hebben, namelijk een Fahrzeugbrief (groot, groen formulier met alle data van de auto en die van de eigenaar). Deze bewaart de eigenaar in de regel thuis. En een Zulassungsbescheinigung (klein document met alle voertuiggegevens).
Wat is een auto importeren uit Duitsland?
Een auto importeren uit Duitsland kan u een flinke kosten besparing opleveren. Vooral jong gebruikte auto’s uit het hogere segment leveren grote prijs verschillen op na invoer. Vooral jong gebruikte auto’s uit het hogere segment leveren grote prijs verschillen op na invoer.
Wat zijn de laatste stappen bij import van een Duitse auto?
Een van de laatste stappen bij import uit Duitsland is het invoeren van de auto bij de RDW. De RDW importkeuring voor een Duitse auto bestaat uit drie of indien nodig vier stappen. De identificatie van de auto. De registratie in het kentekenregister. De tenaamstelling.
Waarom een auto kopen in Duitsland?
Aanschaf van een auto in Nederland is simpelweg veel te duur. Een auto kopen in Duitsland en vervolgens voordelig invoeren in Nederland is de perfecte oplossing, en met een beetje hulp is een auto importeren uit Duitsland eenvoudiger dan je wellicht denkt. Een auto kopen in Duitsland is voor ons niets nieuws.
Wat zijn de top 10 importlanden in Duitsland?
Hoewel Duitsland veruit het meest populair is als het gaat om importeren van tweedehands auto’s uit het buitenland, komen er bijvoorbeeld ook veel auto’s vanuit België, Frankrijk, Spanje en Italië. De top 10 importlanden wordt afgesloten door landen zoals Denemarken, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en Polen.