Kan je ongesteld worden met een Implanon?

Kan je ongesteld worden met een Implanon?

De werkzame stof in Implanon NXT is etonogestrel. Bij het gebruik van het anticonceptiestaafje kan je menstruatie veranderen of zelfs helemaal wegblijven. Sommige vrouwen vinden het prettig dat ze niet ongesteld worden en anderen vinden het juist vervelend.

Is het normaal dat je ongesteld wordt tijdens Mirena?

Een van de bijwerkingen die op kunnen treden bij het gebruik van mirena is het optreden van doorbraakbloedingen (‘spotting’) of onregelmatige menstruatie. Dit ziet men eigenlijk vooral aan het begin van de behandeling, maar kan ook later nog optreden.

Hoe betrouwbaar is de Implanon?

Het anticonceptiestaafje is even betrouwbaar als de pil. De kans op een zwangerschap is namelijk maar 0,3% per jaar. De betrouwbaarheid neemt af als hij verkeerd wordt geplaatst of als hij langer dan 3 jaar in je arm zit. Voor vrouwen met een BMI hoger dan 25 is dit 2 jaar.

Hoeveel hormonen in staafje?

Zodra je toch zwanger wilt worden, kun je snel weer vruchtbaar zijn nadat het staafje is verwijderd. Wat zit er in IMPLANON NXT? IMPLANON NXT is een dun kunststof staafje ter grootte van een lucifer (4 cm bij 2 mm), waarin 68 mg van het hormoon etonogestrel is opgelost.

Wat doet een Hormoonstaafje?

Het hormoonstaafje voorkomt dat je zwanger wordt. De huisarts plaatst het staafje vlak onder de huid van je bovenarm. Het kan 3 jaar blijven zitten. Je hoeft er dus niet aan te denken.

Hoe lang ongesteld met Mirena?

Na het inbrengen van de Mirena of Kyleena zal het bloedingspatroon meestal verminderen. Tijdens de eerste maanden na het inbrengen zal soms onregelmatig bloedverlies optreden, meestal druppelsgewijs. Dit kan langere tijd aanhouden. Na 3 tot 6 maanden neemt dit af tot enkele dagen bloedverlies per maand.

Waarom ongesteld met spiraal?

Als er geen bevruchte eicel is, wordt u ongesteld. Het bloederige slijmvlies komt uw lichaam uit. De spiraal geeft een beetje hormoon (progestageen) af. Dit hormoon zorgt ervoor dat het slijmvlies in uw baarmoeder niet goed kan groeien.

Is de pil altijd veilig?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Hoelang kan een Implanon blijven zitten?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven