Wat is een duurzaam inzetbare medewerker?

Wat is een duurzaam inzetbare medewerker?

Duurzaam inzetbare werknemers doen hun werk met energie (vitaliteit), kunnen het werk fysiek en mentaal aan (werkvermogen) en zijn in staat om hun werk nu én in de toekomst te behouden (employability).

Wat wordt er verstaan onder duurzame inzetbaarheid?

”Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers in hun arbeidsleven doorlopend over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden alsmede over de voorwaarden beschikken om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

We leven langer, werken langer door én omdat de inhoud en aard van het werk voortdurend veranderen, hebben we sneller en vaker nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid – oftewel: oog te hebben voor de toekomst – blijven je medewerkers betrokken, gemotiveerd en productief.

Wat is duurzame inzetbaarheid HR?

De betekenis van HR-beleid duurzame inzetbaarheid is: doorlopend de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van alle medewerkers verbeteren en op peil houden. Het doel van duurzame inzetbaarheid is langer gezond, plezierig en productief te kunnen werken. Dit wordt ook wel bevlogenheid van werknemers genoemd.

Wat betekent inzetbaar zijn?

Inzetbaarheid betekent dat iemand beschikbaar is om iets te doen. Iemand is bijvoorbeeld niet inzetbaar bij een voetbalwedstrijd als diegene een knieblessure heeft. Als iets inzetbaar is, wordt dat als handig/nuttig gezien.

Hoe houd je medewerkers duurzaam inzetbaar?

5 manieren om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden

  • Voer jobrotatie in.
  • Bied ook oudere medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden aan.
  • Stel persoonlijke ontwikkeling voorop.
  • Beloon goed gedrag.
  • Hou alle medewerkers betrokken en bevlogen.

Wat is duurzame inzetbaarheid voorbeelden?

Het gaat hierbij om cultuur (één zijn met organisatie), kennis en kunde (competenties en vaardigheden), inhoud (arbeidsomstandigheden) en vitaliteit (fysieke en mentale conditie). Met gezond ondernemen wil Alliander al het personeel blijvend energiek laten werken en volledig inzetbaar houden.

Wat kan een organisatie doen aan duurzame inzetbaarheid?

Om duurzame inzetbaarheid te bereiken is het bevorderen van optimale prestaties van de organisatie en optimale inzetbaarheid van medewerkers noodzakelijk. Dat gaat altijd samen. Het gaat er namelijk om: goed en gemotiveerd je werk kunnen doen , nu en in de toekomst.

Waarom is inzet belangrijk?

Medewerkers willen flexibiliteit zodat er meer mogelijkheden zijn om werk en privé beter op elkaar af te stemmen. De balans tussen werk en privé is belangrijk en vormt steeds vaker voorwaarde om een baan te accepteren of te behouden.

Wat levert investeren in duurzame inzetbaarheid op?

Het ministerie van SZW omschrijft het als volgt: ‘Duurzame inzetbaarheid gaat over bedrijven die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, zodat zij meer werkplezier ervaren, er minder ziekteverzuim is binnen de organisatie én een hogere arbeidsproductiviteit.

Wat is duurzame inzetbaarheid in het basisonderwijs?

De regeling duurzame inzetbaarheid in het onderwijs heeft als doel om leerkrachten gezond en gemotiveerd hun loopbaan in het onderwijs te laten doorlopen. Binnen de normjaartaak van elke leerkracht zijn hier uren voor gereserveerd. Wat je gaat doen binnen deze uren, bepaal je zelf.

Wat is duurzame inzetbaarheid TNO?

Duurzame inzetbaarheid (DI) houdt in dat werkenden niet alleen hier en nu inzetbaar zijn, maar dat ze ook op de langere termijn kunnen en willen blijven werken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven