Waarom autoverzekering duurder?

Waarom autoverzekering duurder?

Autoverzekering wordt duurder, terwijl auto’s langer stilstaan en er minder ongevallen zijn. Dat automobilisten in de coronacrisis minder de weg op gaan en minder ongevallen veroorzaken leidt niet tot een daling bij de verzekeringspremies.

Welke leeftijd auto verzekeren?

Ben je jonger dan 24 jaar en wil je een autoverzekering aanvragen, dan betaal je een fors hogere premie dan bestuurders van 24 jaar of ouder. 24 jaar worden is dus een belangrijke mijlpaal voor je autoverzekering.

Waarom betaal je als jonge bestuurder een hogere premie?

Het gevolg kan zijn dat de verzekeraar de verzekering per direct kan beëindigen en geen schade gaat uitkeren. Ook bouwen jongeren als ze de auto op naam van de ouders verzekeren geen schadevrije jaren op. Hierdoor blijven jongeren ook op hogere leeftijd naar verhouding veel premie betalen voor de autoverzekering.

Welke autoverzekering jongeren?

Een autoverzekering voor jongeren is vaak een kostbare zaak. Je betaalt een hogere premie of meer eigen risico bij een schade….Maar bij deze autoverzekeraars kun je al vanaf 17 jaar een polis afsluiten:

  • ANWB.
  • De Goudse.
  • ING.
  • SNS.
  • Unigarant.
  • United Insurance (Autopakket-polis)
  • Univé
  • ZLM.

Waarom autoverzekering duurder voor jongeren?

Beginnende automobilisten, meestal jongeren, lopen meer risico om bij een ongeval betrokken te raken dan chauffeurs met meer ervaring. Wie meer rijdt en dus meer ervaring opdoet is immers een betere bestuurder. Door het hogere aantal ongevallen van jongeren, is hun autoverzekering gemiddeld iets duurder.

Wat kost een autoverzekering voor een 25 jarige?

Hoeveel schadevrije jaren je hebt. Voor elk schadevrij jaar krijgt je extra korting op de premie van je autoverzekering….Veelgestelde vragen autoverzekering voor jongeren.

Verzekeraar Premie/maand 18-jarige Premie/maand 25-jarige
Centraal Beheer € 88,92 € 36,58
ZEKUR.nl € 91,43 € 46,28

Wat kost een autoverzekering voor een 23 jarige?

Ben je 23 jaar of jonger en wil je een autoverzekering direct afsluiten? Dan betaal je waarschijnlijk een hogere premie dan je ouders. Als jonge bestuurder heb je nog weinig rijervaring en is de kans op een schade of een ongeluk groter. Daarom betaal je tot en met 23 jaar een hogere premie voor je autoverzekering.

Hoeveel schadevrije jaren heb je als je net je rijbewijs hebt?

Geen schadevrije jaren Met schadevrije jaren bouw je een no-claimkorting op. Hiermee ontvang je korting op je maandelijkse premie, die kan oplopen tot wel 80 procent. Ben je beginnend bestuurder? Dan heb je waarschijnlijk nog geen schadevrije jaren en ontvang je nog geen korting op je autoverzekering.

Waarom is een WA verzekering zo duur?

Autoverzekeringen zijn vooral duur, omdat verzekeraar schades moeten uitbetalen. Wanneer er meer schades ontstaan, moeten autoverzekeraars meer uitbetalen. Vervolgens wordt de premie hoger, omdat alle klanten deze schades samen betalen. Wanneer we allemaal minder schades veroorzaken, worden de premies lager.

Wat kost auto verzekering 20 jarige?

De autoverzekering voor een 20 jarige kost gemiddeld tussen de €117-147. Iedere dekking heeft zijn eigen premie. De WA verzekering zit tussen de €110-117.

Is autoverzekering voor jongeren duurder?

Voor jongeren tot 24 jaar is een autoverzekering gemiddeld aanzienlijk duurder. Voor de autoverzekering maakt het een groot verschil of je bijvoorbeeld tien schadevrije jaren hebt of geen. Jonge bestuurders tot 24 jaar worden daarnaast ook nog extra gestraft voor hun leeftijd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven